Home » Авторски страници, българи зад граница

Финал в Одеса на Бесарабска лига КВН

2017.06.10 Няма коментари
Spread the love

KVN-2

Одеса, Украйна. На 10 юни 2017 г. от 19:00 ч. в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе финала на седми сезон на Бесарабската лига “Клуб на веселите и находчивите” – КВН, за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.

KVN1

Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват пет български отбора от Украйна и Молдова. Вече седма поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“, с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“, организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Петър Дудуш – координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

„Отново събираме българите в Одеса и нашите приятели на най-мащабното българско мероприятие в Украйна. Нашите участници подготвиха нова порция хумор за зрителите ни. И този сезон показа, че имаме ново поколение хумористи от Бесарабия. Това мероприятие сплотява младото поколение българи в Одеса, а също така и създава мостове за сътрудничество с българи от Молдова. Приятно е да чуваш само българска реч, да видиш горди българи в залата. Културните мероприятия на роден език способстват на запазването и развитието на националната ни идентичност”.

KVN22

Днес ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

 

Максим Димитров,

Пресцентър на “Конгрес на българите в Украйна”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.