Home » Авторски страници

Няма невинни за КТБ

2017.05.29 Няма коментари
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Не ми трябват стенограми за да разбера, че КТБ бе фалирана в подходящ момент, със съдействието на държавни институции и с бездействието на определени политици.

1. Цветан Василев е ходил да говори какво ще се случи с банката с Ахмед Доган, Станишев и Борисов (за която среща потвърди Гриша Ганчев).

2. В момента на атаката над банката няма и европейски парламент и ЕК. Няма кой да натисне нашите политици да приложат европейските правила, които към онзи момент не са транспонирани в нашето законодателство, както ми припомни Даниел Божилов.

3. Цветан Василев може е злоупотребявал с раздаване на кредити на свързани лица (фирми), но е факт, че закупените активи още се дооглозгват от трупа на КТБ.

4. Факт е, че ако бяха спасили КТБ, нямаше да могат да вземат всички тези активи на безценица, както сега се продават от синдиците.

5. Факт е, че съдия Дачев на първа инстанция по искането за обявяване на датата на несъстоятелността на КТБ прие 6 ноември-датата на отнемане на лиценза на КТБ от БНБ, като директно написа в мотивите, че квесторите на БНБ е трябвало да обжалват отнемането на лиценза, защото те носят отговорността за времето от затварянето на банката до отнемането на лиценза, което беше 5 месеца.

6. Факт е, особеното мнение на съдия Соня Янкулова от тричленния състав на ВАС, който отказа да разгледа по същество отнемането на лиценза на КТБ и на практика остави решението на БНБ без съдебен контрол, което бе потвърдено и от 5 -чл. състав по-бързо по заръка на Борисов и със специалното съдействие на Георги Колев.

7. Факт е,че БНБ подкрепи тогава с 800 милиона, а после и с още #ФалиралиПИБ, където никой не влезе да провери раздадените кредити на свързани лица и концесионерите на курорти-безработни кипърци.

8. Факт е, че по същото време бе спасена една португалска банка с 5 милиарда, а нашата КТБ бе жертвана за назидание на всеки, който дръзне като Цветан Василев да откаже да прехвърля активи по поръчка.

9. Факт е, че Борисов демострираше желание за спасянето на КТБ до 4 ноември 2014 г., докато уж арогантното писмо на инвестицонен фонд не го “разгневи” и, под щастливите усмивки на Горанов и Искров в НС, той обяви, че КТБ няма да бъде спасена, и два дни след това Искров обезглави КТБ.

10. За мен е безспорно, че цялата ни политическа върхушка в общ сговор не направи нищо, за да се противопостави на плана на задкулисието за умишления фалит на КТБ.

Няма невинни в тази история!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.