Home » Е-Списание

“Майката на всички бомби” убила най-малко 36 джихадисти

2017.04.14 Няма коментари
Spread the love

Най-мощната неядрена бомба на САЩ – GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB), която съдържа 11 тона експлозиви, е била пусната в 7:32 ч. местно време вчера в Афганистан, върху комплекс от тунели в област Ачин в провинция Нангархар, използвани от “Ислямска държава”.

980x551_1492102701

Според говорителя на Пентагона Адам Стъмп това е първият път, в който това оръжие, разработено по време на войната в Ирак, се използва. При последния тест на MOAB, направен през 2003 г., “майката на всички бомби” е предизвикала огромен облак тип „гъба“, който е могъл да бъде залебязан от 32 км разстояние.

Според съобщение на властите в Кабул, цитирано от информационните агенции, най-мощната неядрена бомба на САЩ е убила най-малко 36 джихадисти от „Ислямска държава“ в Афганистан. При извършената снощи атака е бил разрушен и комплекс от тунели на джихадистите в провинция Нангахар.

Афганистанските власти твърдят, че при нападението не са били убити цивилни жертви. „В резултат от бомбардировката, ключови скривалища и дълбок тунел на „Ислямска държава“ са били унищожени, и 36 бойци са убити“ – се казва в съобщение от Министерството на отбраната.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.