Home » Авторски страници, политика

Николай Говедаров до Президента: Реален доклад по националната сигурност би отрезвило избирателя

2017.03.18 Няма коментари
Spread the love

Николай Говедаров, председател на Българската асоциация на пенсионерите, създадена и регистрирана през 2010 г., е изпратил писмо до Президента на Р. България Румен Радев. Писмото е входирано в Президентство с Вх.№ 22-0036/09.03.2017 г. В него се казва:

“Реален доклад по националната сигурност сега би отрезвило избирателя, манипулиран от партии и медии, които насаждат двоен стандарт за морал и се постига управление към „нищото“. Реалността доказва, че интересите на България са превърнати в разменна монета при търговията с власт, а последиците за държавата ни са разрушителни!”

Следва целият текст на писмото.

3

.

На вниманието на г-н Румен Радев,
Президент на Република България

Относно: Искане Правителството да
представи „Доклад за състоянието
на националната сигурност“

 

Уважаеми г-н Президент,

Обръщам се към Вас с молба-искане да настоявате пред Министър –председателя на Служебното правителство да изготви и представи „Доклад за състоянието на националната сигурност“, съгласно чл. 100 ал.3 от Конституция на Република България.
Следвайки тази конституционна процедура, се създава възможност да бъде прекъснат досегашния стил на управление „чрез реформи към перманентни кризи“, като се въведат правила, гарантиращи гражданския контрол.

Реален доклад по националната сигурност сега би отрезвило избирателя, манипулиран от партии и медии, които насаждат двоен стандарт за морал и се постига управление към „нищото“. Реалността доказва, че интересите на България са превърнати в разменна монета при търговията с власт, а последиците за държавата ни са разрушителни!

С уважение:

Николай Говедаров,

Председател на „БАП – гр. СОФИЯ“ Българска Асоциация на Пенсионерите

 

———————————————————————————————————————————————————————-

Бел.ред.: От Българска асоциация на пенсионерите – гр. София са изразили тези свои искания за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност на 9 март т.г. и на протест пред Президенството. От организацията са искали неведнъж и сваляне на имунитета на народните представители и промени в закона за избор на Висш съдебен съвет. В разгара на предизборната кампания представители на АБВ и ГЕРБ подеха в последните дни същите или подобни идеи, в опит да привлекат повече избиратели към себе си, и техният глас къде по-лесно се чува в публичното пространство. За разлика от гласа на организации като Българската асоциация на пенсионерите, който се чува по-трудно. От Асоциацията заявяват, че не искат разделение на народа и противопоставяне на избирателите, а обединение в името на важни и належащи национални въпроси.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.