Home » Авторски страници, политика

Румен Радев наложи вето над Закона за концесиите

2017.02.02 Един коментар
Spread the love

655-402-sluzhebno-pravitelstvo-gerdzhikov-radev

Президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за концесиите. Това съобщи самият той на извънреден брифинг днес. Този закон бе приет в последните часове на досегашния парламент с минимално мнозинство. Освен това той поставя под въпрос основни принципи в икономиката и въвежда широки граници за субективизъм – каза българският президент.

“Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност – заяви Радев. Възможните санкции за необнародването на закона са несъизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане” – каза още той.

 Така Законът за концесиите остава за ново разглеждане и корекции в следващия парламент.

Всъщност, този закон бе приет с гласовете на по-малко от една трета от състава на 43-тото Народно събрание. Неговото приемане предизвика много протести и апели към президента да наложи вето. Някои от тези писма, в които президентът бе призоваван да наложи вето, бяха публикувани в нашето издание (вж. тук и тук).

.

One Comment »

  • Александров said:

    Това трябваше да се очаква. Поздрави за новия президент!!!
    Законът премахваше бариерите за пълното разграбване и погубване на държавата ни. Тези които са го предложиха(ГЕРБ) действаха по напълно криминален, антинационален и мафиотски начин. Това още повече показа, че тая партия е слуга на външни, вредни за България сили и на най-безскруполната местна олигархия, виновна за разрухата и разграбването на страната ни. Лицето Бойко Борисов, създателя на тая партия, стана виновно за новата национална катастрофа и е време да бъде съден и наказан.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.