Home » Авторски страници

Няколко дни до края на вота за Европейско дърво на годината

2017.02.20 Няма коментари
Spread the love

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА “ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА ‘2017”. ВЕКОВЕН ДЪБ ОТ ТРЪНСКО ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

Българският кандидат за Европейско дърво на годината

Българският кандидат за Европейско дърво на годината

Вече е към своя край гласуването в международния конкурс “Европейско дърво на годината 2017”, в който България е представена от националния победител в “Дърво с корен 2016” – Дъбът от с. Насалевци, община Трън

Насалевският гигант се изправя в съревнованието срещу 15 дървета от 12 европейски държави. Това са представителите на Белгия, Великобритания (с отделни представители от Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия), Германия, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Франция и Чешката република.

Дъбът в с. расте дъб расте до външната стена на църквата „Рождество Богородично“ в село Насалевци.

Дъбът расте до външната стена на църквата „Рождество Богородично“ в с. Насалевци

От тази година има промяна в регламента на конкурса, като всеки гласуващ задължително избира 2 дървета, за които да подаде своя глас. Промяната е въведена с цел да се балансира национално ориентираният вот на участниците. Всеки може да гласува за представителя на собствената си държава.

Вотът ще продължи до 1:00 часа на 1 март 2017 г., като през последната седмица броят гласове за всеки от участниците ще бъде скрит, за да се запази елементът на изненадата.

22-8-580x353

Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. То ще бъде обявено на церемонията по награждаването в конкурса, която ще се проведе в Брюксел на 21 март 2017 г.

За да подадете своя вот, изберете две от дърветата, участници в “Европейско дърво на годината ‘2017”, въведете своята електронна поща и не забравяйте да последвате връзката, която системата ще изпрати на посочения адрес. В противен случай гласът Ви няма да бъде отчетен.

 

Людмила Гюрова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.