Home » Авторски страници

Тръмп планира първата християнска инагурация в историята

2017.01.05 Няма коментари
Spread the love

Доналд Тръмп

Официалното встъпването в длъжност на Доналд Тръмп като американски президент се очертава да бъде много специално. И християните навсякъде сигурно ще аплодират последното обявление на Инагурационния комитет за начина, по който ще протече церемонията – информира Sources News.

Председателят на Инагурационният комитет Том Барак. Снимка: Forbes

Председателят на Инагурационният комитет Том Барак. Снимка: Forbes

Церемонията по встъпването в длъжност на Тръмп като ще бъде ръководена от шест религиозни лидери, представители на различни деноминации, сред които ще бъде и Франклин Греъм. Греъм е ранен привърженик на Тръмп и има определени заслуги за неговата успешна кандидат-президентска кампания, пише още изданието.

Нюйоркският кардинал Тимъти Долан. Снимка: Сatholiccharismaticny.org

Католическият кардинал на Ню Йорк Тимъти Долан. Снимка: Сatholiccharismaticny.org

Кардиналът на Ню Йорк Тимъти Долан ще започне церемонията, след което ще има четения и молитви от пастор Паула Уайт и Самуел Родригес от Националната испанска християнска лидерска конференция.

Самуел Родригес е американски евангелист, който е родом от Пуерто Рико. Снимка: patheos.com

Самуел Родригес е американски евангелист, родом от Пуерто Рико. Снимка: Рatheos.com

Наскоро Франклин Греъм заяви, че Бог е отговорил на молитвите на стотици хиляди хора, които са се молили за тази страна, и се е появил през волята на американския народ да избере Тръмп за президент.

Франклин Греъм по време на своето турне Греъм "Решение на Америка" (Decision America Tour), което според SRNNews.com, има за цел да насърчи християните да се молят за една страна, която е в беда "духовно, расово, икономически и политически". Снимка: Christianheadlines.com

Протестантът Франклин Греъм по време на своето турне  “Решение на Америка” (Decision America Tour), което е имало за цел да насърчи християните да се молят за САЩ, която е в беда “духовно, расово, икономически и политически”. Снимка: Christianheadlines.com

Sources News цитира и председателя на Инагурационния комитет Том Барак, който казва: “Имам удоволстието да ви съобщя, че разнообразен набор от религиозни лидери ще участва с четения и молитви при полагане на клетва на новоизбрания президент Тръмп. Религиозната вяра играе жизненоважна роля за нашата мултикултурна, жизнена нация”.

С равин Марвин Хайър, основател и декан на Центъра „Симон Визентал” в Капитолия, Вашингтон. Снимка: Diplomaticspectrum.com

Равин Марвин Хайър, основател и декан на Центъра „Симон Визентал” в Капитолия, Вашингтон, и генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Снимка: Diplomaticspectrum.com

На церемонията по встъпването в длъжност на Доналд Тръмп са поканени още равин Марвин Хайър, ръководител на Центъра “Симон Визентал” и първи равин през последните 30 години, както и епископ Уейн Т. Джаксън, чиито църква за афроамериканци в Детройт Тръмп посети тази есен, по време на кампания с кръг от религиозните лидери, които го подкрепят.

Епископ Джаксън. Снимка: Вizstandardnews.com

Епископ Уейн Т. Джаксън. Снимка: Вizstandardnews.com

Дали новоизбраният американски президент ще успее да оправдае доверието на всички подкрепили го религиозни лиреди и вярващи християни, както и на подкрепилите го избиратели, предстои да видим. Но решението церемонията по неговото встъпване в длъжност да бъде извършена с участието на духовници от различни християнски и не само християнски деноминации е знак, който си струва да се отбележи.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.