Home » Избрано

Ерик Рубин: САЩ няма да отменят визите за българите скоро

2017.01.28 Един коментар

840130

Скоро не може да се очаква отмяна на визите за българите, пътуващи до САЩ. Това обяви в интервю за “Дарик” американският посланик у нас Ерик Рубин. По думите на Рубин процедурите за получаване на визи ще стават все по-лесни, но пълната им отмяна не се предвижда. Посланикът посочи още, че по-голямата част от кандидатствалите българи – 85%, получават документите, а и са въведени 10-годишните визи. Според него на този етап няма причина за промяна на тази политика, освен ако конгресът на САЩ не промени законодателството.

“Мисля, че ще продължим с този напредък, само че в близко бъдеще не мисля, че може да се очаква отмяна на визите”, каза Рубин. В интервюто той посочи, че американските инвестиции в страната се увеличават, като за периода 2013-2015 г. са на стойност около 1 млрд. лв. Според него търговията между България и САЩ ще се разраства.

Посланик Ерик Рубин коментира още, че през тази година ще лобира за срещи на високо равнище между САЩ и България, включително за среща между новите президенти на двете страни Доналд Тръмп и Румен Радев. /“Сега”/

.

One Comment »

  • Mariana (author) said:

    “Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти.Той е за “Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ”. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес.
    Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
    Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца.”

    http://www.segabg.com/article.php?id=840118

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.