Home » Избрано

Ерик Рубин: САЩ няма да отменят визите за българите скоро

2017.01.28 Един коментар
Spread the love

840130

Скоро не може да се очаква отмяна на визите за българите, пътуващи до САЩ. Това обяви в интервю за „Дарик“ американският посланик у нас Ерик Рубин. По думите на Рубин процедурите за получаване на визи ще стават все по-лесни, но пълната им отмяна не се предвижда. Посланикът посочи още, че по-голямата част от кандидатствалите българи – 85%, получават документите, а и са въведени 10-годишните визи. Според него на този етап няма причина за промяна на тази политика, освен ако конгресът на САЩ не промени законодателството.

„Мисля, че ще продължим с този напредък, само че в близко бъдеще не мисля, че може да се очаква отмяна на визите“, каза Рубин. В интервюто той посочи, че американските инвестиции в страната се увеличават, като за периода 2013-2015 г. са на стойност около 1 млрд. лв. Според него търговията между България и САЩ ще се разраства.

Посланик Ерик Рубин коментира още, че през тази година ще лобира за срещи на високо равнище между САЩ и България, включително за среща между новите президенти на двете страни Доналд Тръмп и Румен Радев. /„Сега“/

.

One Comment »

  • Mariana (author) said:

    „Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти.Той е за „Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ“. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес.
    Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
    Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=840118

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.