Home » българи зад граница, Избрано

7-годишно българче – шампион по мотоциклетизъм в Испания

2017.01.08 Няма коментари
Spread the love
Снимки: Sportal.bg

Снимки: Sportal.bg

Седемгодишният Никола Николаев вече е шампион по мотоциклетизъм и има няколко спечелени купи в Испания – меката на този спорт. Детето тежи едва 20 кг, а първият му мотор е закупен, когато е почти на четири години. Започва да моли родителите си за тази машина, навършвайки три години, но поради килограмите и възрастта му те изчакват малко. Това не е пречка обаче баща му да го качва на своя мотор многократно най-малкото, за да чуят рева на двигателя.

Никола е роден в Испания в близост до Барселона, където неговият баща живее от повече от десет години. Момчето признава, че изобщо не го е страх и всичко му е много лесно и забавно, включително изпреварването и побеждаването на пистата. Майка му също обича моторите и е в еуфория, гледайки го на трасетата. Тя и съпругът й купуват каравана, с която цялото семейство да обикаля заедно с момчето по състезанията, които както и в професионалните шампионати, се провеждат от петък до неделя.

14344160_520913594746021_1191018958843471813_n

Баща му има страст към моторите също от млад и насърчава по всички възможни начини сина си. Смята, че раждането му в Испания е плюс, занимавайки се с този спорт. Той твърди, че пистите около тях далеч не са малко и не са скъпи. Връщайки се в България, обаче, условията са недостатъчни, за да успява момчето да провежда пълноценно подготовката си. Бащата на детето е родом от Провадия и единствената писта, която им е удобна за щастие не е толкова далеч – във Варна. Необходими са приблизително 25 000 евро на година на семейството, за да поема всичките му разходи, но за момента те твърдят, че са способни да ги дават, след като виждат потенциала на Никола.

Сестрата на младия пилот издава неговото тайно желание, а именно да се състезава в MotoGP. Момчето пък заявява, че иска да стане като Валентино Роси. Екипът на Sportal.bg му пожелава да постигне това и се надява децата като него да не бъдат единици.

Източник: Sportal.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.