Home » Авторски страници

Чикагската джаз филхармония ще участва в Мартенски музикални дни ‘2017

2016.12.16 Няма коментари
Spread the love
Снимка: http://republicofjazz.blogspot.bg

Снимка: Republicofjazz.blogspot.bg

След почти две години подготовка, плановете за посещението на Чикагската джаз филхармония (Chicago Jazz Philharmonic – CJP) в България са във финален стадий, съобщи бившият генерален консул на Р. България в Чикаго Симеон Стоилов, който е помагал по време на своя мандат за организирането на това събитие.

От ЧИКАГСКАТА ДЖАЗ ФИЛХАРМОНИЯ планират да посетят България за престижния фестивал „МАРТЕНСКИ МУЦИКАЛНИ ДНИ ‘2017“ в РУСЕ от 20 до 25 МАРТ 2017 г.

55

В ПРОГРАМАТА на това гостуване са предвидени:

– Обучителни концерти по музика за български ученици на възраст между 15-18 години;

– Вечерен джаз концерт на ORBERT DAVIS’ SEXTET

– ГЛАВНО СЪБИТИЕ: партниращ концерт на музикантите от Чикагската джаз филхармония, Русенската филхармония, с участието на Любомир Денев, който ще представи своето „PIANO CONCERTO“.

66

Планираното посещение на Chicago Jazz Philharmonicе на фестивала “Мартенски музикални дни” в Русе е сигнал според г-н Стоилов за високото признание на престижните чикагски музиканти към културните достойнства на България.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.