Home » Авторски страници

Нури Джурин: Честит празник

2016.12.25 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Авторът

Снимка: Авторът

Честит да е празникът на всички Вас – приятели, познати, непознати, на тези, които празнуването раждането на Исус.

Пожелавам Ви най вече много здраве, ама много здраве и дълголетие. Едно дърво е силно, когато коренът му е здрав и силен, а това ще рече, че не празнувайте дядо Коледа, а раждането на Исус, който е дошъл на тази земя, за да ни покаже как трябва да живеем. Да живеем в мир, в разбирателство, в съпричастие, в добрина и смирение.

Празнуването не е да се събереш по ресторантите и кръчмите, и да отбележиш този ден ей така просто – както го правят вече повечето люде. Този ден е точно, за да знаем защо се е родил Исус, каква е неговата повеля.

Аз като мюсюлманин знам защо е дошъл и в какви мъки си е тръгнал от тази земя в името на хората, а сега се почита дядо Коледа и всеки се стреми да покаже покупателната си възможност, да си купи от скъп по скъп телефон или украшение, но никoй не се стреми да покаже милосърдие и състрадателност.

Но не трябва да забравяме, че има и гладуващи, че има и такива без покрив на главата си, че има бедстващи хора и вместо да си купим тези атрибути, да се стремим да помогнем.

Пожелавам Ви невероятно настроение и приятни мигове.

 

Нури Джурин

25.12.2016 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.