Home » Авторски страници

България е моят избор

2016.12.30 Няма коментари
Spread the love
 България 28 декември 2016, 07:12, oбновена в 07:22 11779 Източник: Thinkstockphotos.com


Илюстрация: Thinkstockphotos.com

В края на януари влизаме в годината на Петела по китайския календар.

Петелът бил символ на ново начало.

Нови юпита от “Милением клуб”, родени след 1981 г., щели евентуално да правят партия под патронажа на царя!

Динко от Динко АТВ-то – преследвач на мигранти, от Динко дари двигател на армията и Динко от “Фермата” с нов български правопис, също щял да прави партия.

Собствениците на лотарии спечелили 150 милиона тази година.

Опасявам се, че ако направят партия, за която да се гласува с търкане на билетчета ще спечелят.

В същото време драмата при нас, т.нар. умни и красиви, или според мен просто мислещи, е каква щяла да бъде коалицията между “Да, България” и ДСБ, лява или дясна!

Да ви кажа честно, не ми пука особено, понеже у нас лявото БСП въведе плосък данък, пък десните партии като се докопат до властта, се провалят с такъв трясък, че после 19 години чакат да им дадат пак мандат.

За мен е важно формацията, за която ще дам гласа си да декларира, че ще се бори за истинска съдебна реформа, против корупцията и против бедността.

Това чух от устата на Христо Иванов, който е готов да подаде ръка на всякакви формации, стига да не са свързани с олигарси, за да имат мнозинство в следващия парламент, и най-сетне да се започне нещо като реформа, или просто спасение на нацията.

Полудявам, че се караме помежду си кое е първо – лустрацията или съдебната реформа.

На всичко би му дошъл редът, стига да има мнозинство, което да го осъществи, но ако търсим под вола теле и чакаме да излезе някоя партия с точно същата подредба на нашите приоритети, то наистина може да не го дочакаме.

След три месеца са изборите и Пеевски се приготви с едни 6 милиона да се бори срещу новите партии.

Ако не си дадем сметка, че ще чуем всичко и ще ни хвърлят в размисъл кое е дясно и кое ляво и колко пари е дарил Прокопиев, за да не се осъществи мнозинството на промяната, то по-добре да си купим еднопосочен билет още сега.

Няма нищо идеално на този свят, както и няма нищо, което да ни се получи за вчера, но ако не опитаме да дадем доверие на хора, които досега с действия са доказали, че борбата за справедливост е тяхна кауза, и че няма да спрат и са готови да жертват спокойствието на семействата си и да бъдат подложени на унищожителни клевети, то ние сме лицемери.

Да, България е моят избор!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.