Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледно тържество на малките Азбукарчета в Лондон

2016.12.23 Няма коментари
Spread the love

dscn2304

Малките Азбукарчета от Българско училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон посрещнаха Коледната си ваканция на 18 декември в класната си стая с работилница за картички и тържествена програма, подготвена от тях с много старание.

Коледната картичка, саморъчно направена, винаги е била знак за особено внимание и почит към хората, до които е адресирана. За това и най-малките ни ученици се потрудиха да направят най-чудесните картички, още повече, че тази година нашата работилница бе организирана като част от ежегодната ни благотворителна кампания за набиране на средства за децата от „Карин дом“ – Варна.

dscn2273

Включиха се и голяма група помощници – майки и татковци, братчета и сестрички, баби и дядовци… Резултатите бяха впечатляващи – наредихме такава богата палитра от идеи и цветове, реализирани с мнноооого старание и любов. Кутията ни за дарения за децата от „Карин дом“ също се препълни. Благодарим Ви, скъпи приятели с големи сърца!

След добре свършената работа дойде време и за веселба: Азбукарчетата пяха Коледни песни, рецитираха стихове, показаха, че са готови и за коледуване, и за сурвакане. Всички видяха, че са и добри танцьори – хорото и ръченицата са им отдавна познати.

dscn2322

А Дядо Коледа дочу веселбата и се отби с препълнен чувал да види кой така хубаво пее и толкова стихове знае. Зарадва децата с подаръци, а той похапна от погачата с мед и отдъхна от дългия си път.

Накрая всички си отчупиха от пресните погачи, извиха дълго хорце, тропнаха си още ръченица.

А когато си тръгваха, отнесоха със себе си чудесно настроение и широки, доволни усмивки.

 

Невяна Анастасова,

преподавател в БУ „Иван Станчов“ към Посолството в Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.