Home » Авторски страници, българи зад граница

Кръгла маса в София “Ньойският договор – пред съда на времето…”

2016.11.23 Няма коментари
Spread the love

На 27 ноември 2016 г., от 14.00 ч. местно време, КИЦ „Босилеград“ и Обществено движение „Западни покрайнини“ организират в зала „Вяра“ на Столична библиотека – София кръгла маса на тема: “Ньойският договор – пред съда на времето, Европа и хуманността в началото на ХХI век”.

untitled

Ньойският договор е една от най-трагичните дати в българската история. Той обрича българите в Западните български покрайнини на асимилация и бавна и мъчителна икономическа и демографска гибел.

Организаторите канят всички, които имат желание и възможност, да присъстват и да вземат участие в кръглата маса, за да се обсъди и отправи поредното послание към правителствата на Р. България, Р. Сърбия и Европейския парламент, във връзка с тежката национална и социално-икономическа драма, която и в началото на XXI век продължава да обрича българите в Западните покрайнини на стопяване и гибел.

Поканата за събитието е подписана за КИЦ “Босилеград” от Иван Николов и за Обществено движение „Западни покрайнини“ от проф. Лозан Митев.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.