Home » Авторски страници

Тест на МЕНСА за кандидат-президенти

2016.10.05 Няма коментари
Spread the love

mensa-bulgaria

МЕНСА – България разпространи до медиите съобщение, което съдържа открита покана до кандидатите за президент и вицепрезидент на Р. България на предстоящите в страната избори, да се явят на международно признатия тест за интелигентност на МЕНСА. В съобщението се казва:

“Членовете на “Менса България” за пореден път предлагаме на кандидатите за управляващи в Република България да се явят на тест за интелигентност. Нашето мнение е, че яснотата за личните качества на кандидатите е в основата на по-правилен избор от страна на гласоподавателите. Този път нашата покана е отправена към кандидатите за президент и вицепрезидент на родината ни, които ще участват в надпреварата за тези постове, на изборите на 06 ноември 2016 г. Единственото условие е кандидатите да се съгласят техните резултати да бъдат обявени публично, защото в противен случай ние от “Менса” нямаме право да съобщаваме резултатите. Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, “Менса България” веднага ще му възстанови платената сума. Надяваме се повече кандидати да откликнат на нашата покана!”

1399967899_5-584x310

Ето и самата Покана от МЕНСА – България:

 

ОТКРИТА ПОКАНА

до кандидатите за Президент и Вицепрезидент – Избори 2016 г.

.

Уважаеми дами и господа,

В Република България предстоят избори за най-високия пост в държавата, които ще се проведат на мажоритарен принцип, в който се отчитат и личните качества на кандидатите.

Ние, членовете на „Менса България“, също сме част от населението на родината ни, както и сме част от гласоподавателите, имащи право да упражнят своя вот на предстоящите избори. Ето защо, ние от УС на организацията, отправяме покана към всички кандидати за президент и вицепрезидент, които ще участват в изборите на 06 ноември 2016 г., да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на гласоподавателите да направят по-лесно своя избор.

Надяваме се, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. „Менса България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване. Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то „Менса България” не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.

„Менса България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл” – най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност. На 1 октомври тази година „Менса Интернешънъл” отбеляза 70 години от създаването си.

С уважение:

Христо Радков,

Председател на Управителния съвет
„Менса България”

За контакт:
www.mensa.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.