Home » Авторски страници

Потомци на македонски воеводи: ВМРО-БНД няма общо с историческата ВМРО

2016.10.07 4 коментара
Spread the love

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков; проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов; Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (дн. Македония), и Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев, разпространиха декларация-протест, в която, във връзка с ВМРО-БНД, се казва следното: 

Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО. Нещо повече – тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944 г.”

Следва целият текст на декларацията.

6

.

Какво общо има ВМРО-БНД с историческата организация ВМРО, създадена от дедите ни ?

Декларация – протест на потомците на македонските воеводи и комити

.

Уважаеми госпожи и господа,

Обръщаме се към Вас като потомци на онези, които създадоха през далечната 1893 г. ВМРО, наследници на воеводи и комити на същата тази българска организация. Тази декларация е израз на нашия граждански и чисто човешки дълг да запознаем българското общество, а и българите, живеещи в днешните предели на Република Македония, с една 27-годишна лъжа.

Историческата ВМРО, създадена от нашите предци, бе унищожена по време на комунистическия режим, а нейното имущество разграбено от доверени лица на свирепата българска комунистическа партия. С недоумение следим предаванията в българските телевизии, където група лъжци, начело с Красимир Каракачанов, агент на Държавна сигурност, Ангел Джамбазки и други заблуждават обществеността, че ПП „ВМРО – Българско Национално движение“ е правоприемник на организацията, създадена от нашите предци. Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО. Нещо повече – тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944 г. Агентът на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и цялото обкръжение около тях продължават да заблуждават българската общественост, че техният фалшификат на “Пиротска” 5 е правоприемник на историческата ВМРО. Това е гавра с паметта на онези дейци на македонското революционно движение, които са отдали живота си за българската кауза. Фалшификаторите на историческата ВМРО присвоиха имотите на историческата ВМРО и на бежанците от Вардарска и Егейска Македония  Днес те се намират в частната фондация на Красимир Каракачанов „ ВМРО“.

Питаме:

1. Докога лъжците и измамниците от фалшификата на историческата ВМРО, представящи се за „патриоти“, ще заблуждават българското общество, че ръководят правоприемник на историческата ВМРО?

2. Кога най-после българският съд и компетентните органи ще проверят как е създаден и регистриран фалшификатът на историческата ВМРО ?

3. Защо все още не е направен пълен финансов одит на управляваните от частната Фондация „ВМРО“ имоти в цяла България?

4. Докога управляващите в България ще пазят позорния „неутралитет“ по отношение създаването на фалшификата на историческата ВМРО и подкрепата на нейните лидери, които нямат нищо общо с каузата на нашите прадеди и деди?

Настояваме да се направи пълна справка за македонските братства, създадени в България, и да се предприемат стъпки за тяхното възстановяване!

Дори държавата да не обърне внимание, призоваваме всеки честен и почтен български патриот да се опита да противодейства като даде публичност на тази наша декларация и посредством социалните медии ИСТИНАТА да стигне до максимално голям брой сънародници.

Да пребъде във вековете делото на дейците на историческата ВМРО, нашите деди и прадеди! Да живее България!

.

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков

проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов

Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (дн. Македония)

Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев

4 коментара »

 • Ивелина Стоянова said:

  Господи, кога ще свърши всичката тази мъка?!Боже!!!Истински братя и сестри да позволяваме да ни разделят руските и турските слуги заради собственото ни малоумие.

 • Николай Димитров said:

  Хубаво писмо, но трябваше да се пише преди много години, когато Каракачанов и “воеводи” овладяха ръководството на ВМРО.
  Поздрави от внука на Битолския районе нвоевода Славчо Пирчев.

 • Трайков said:

  АЗ СЪМ ОТ МЕКЕДОНСКИ РОД И ОТДАВНА НЕ ВЯРВАМ “ПАТРИОТИТЕ”. МАКЕДОНСКАТА ПАТРИОТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ/МПО/ ОСНОВАНА ОТ ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ В САЩ И КАНАДА Е ИСТИНСКАТА НАСЛЕДНИЦА НА ВМРО. ТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ НАШЕТО КОМУНИСТИЧЕСКО “ВМРО” КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ГО ВЪРНЕМ ЧРЕЗ МПО.

 • Цветан said:

  Г-жа Райна Дрангова, дъщеря на Кирил Дрангов и внучка на Борис Дрангов, кръстена на баба, си не мисли така. Тя припознава ВМРО-БНД, застава зад цялото й ръководство и подкрепя дейността й.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.