Home » Авторски страници, българи зад граница

Осми фестивал на българите по света “Аз съм българче”

2016.10.19 Няма коментари

14642200_10210923612505811_6689043110996428615_n

На 4 ноември и 5 ноември 2016 г. в Амстердам, Холандия, ще се проведе Осмият фестивал на българите по света “Аз съм българче”. Фестивалът ще започне в 17 ч. место време на 4 ноември и ще завърши в 21 ч. местно време на 5 ноември. Домакин на Фестивала ще бъде Първо българско училище “АБВ” – Амстердам, което се намира на адрес: Jan van Eijckstraat 47, 1077LH Amsterdam, Netherlands. Организатори на събитието са Асоциация Т.А.Н.Г.Р.А. – Мадрид и Сдружение „Българско образование и култура“ – Амстердам.

Следва обръщение от организаторите на фестивала.

Скъпи сънародници,

Обръщаме се към Вас във връзка с вече утвърдената традицията за провеждане на ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“®. Основната цел на този форум е съхраняване на националното самосъзнание, бит и култура и насърчаване на изучаването на родния език от българите, живеещи в чужбина.

Фестивалът се проведе за първи път през 2009 г., по инициатива на нашата асоциация с активното участие на неправителствени организации на българи, живеещи на територията на Испания. През годините се превърна във форум на българите по света, изгражда своя история и ни мотивира да продължим усилията си за организирането и провеждането му. Интересът към Фестивала и броят на участниците в него растат с всяко следващо издание. За една част от участниците той се превръща в традиционна форма за изява и общуване, за други той е ново предизвикателство, а за всички тях е притегателен център и обединител на българите по дух и национална принадлежност. Първото издание се организира в Мадрид, а до момента Фестивала домакинстваха организации от Валенсия, Вроцлав, Прага, Будапеща, Рим. За българските организации по света Фестивалът е възможност за обмен на идеи, платформа за изява и протегната ръка за реализиране на съвместни проекти.

Осмото издание на ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“® – 2016 ще бъде посветено на 1-ви ноември – Ден на народните будители, а домакин ще бъде Сдружение „Българско образование и култура” и Първо българско училище „АБВ” – Амстердам, Нидерландия.

Асоциация Т.А.Н.Г.Р.А. (T.A.N.G.R.A.® – Tonalidad, Arte Natural y Guía para Realizar Actividades), като инициатор на фестивала, и Сдружение „Българско образование и култура” – Амстердам, Нидерландия, като домакин на тазгодишното издание, се обръщат към Вас с най-учтива покана да бъдете част от инициативата, да подкрепите и да участвате в работната маса за обсъждане на дейността, идеите и целите на българите в чужбина в Осмото му издание в гр. Амстердам, Нидерландия, в периода 4, 5, 6 ноември 2016 г.

Тази форма на сътрудничество подпомага и вдъхновява сънародниците ни за съхранение на българската идентичност и самосъзнание, стимулира запазването и популяризирането на културата ни в чужбина и мотивира българската общност в Нидерландия, както и взаимодействието между българските организации по света.

С уважение и сърдечни поздрави,

Деана Иванова

Председател на
Асоциация Т.А.Н.Г.Р.А. – Мадрид

Елица Йорданова

Председател на
Сдружение „Българско образование и култура“ – Амстердам

———————————————————–

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

festival

Фейсбук страница на събитието – ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.