Home » Авторски страници

Десетки хиляди на концерта на Слави в подкрепа на референдума

2016.10.31 Няма коментари
Spread the love
Снимка: БЛИЦ

Снимка: БЛИЦ

Десетки хиляди граждани се събраха снощи се в центъра на София за концерта в подкрепа на националния референдум, иницииран от „Шоуто на Слави”. Цариградско шосе се запълни по протежението си до алея “Яворов”. Сцената бе разположена след Орлов мост. Заради този концерт центърът на столицата бе блокиран за повече от 30 часа.

Заради съобщения за готвени провокации, полицията взе изключителни мерки за сигурност, но концертът се размина без сериозни инциденти. Такива все пак имаше, но те бяха малки. При единия група младежи в нетрезво състояние се скараха и сбиха, като имаше счупени бутилки в земята и разкървавени носове. При втория друга група младежи, също в нетрезво състояние, се опитаха да нахлуят през загражденията, но веднага бяха спрени от органите на реда.

Снимка: БЛИЦ

Снимка: БЛИЦ

На изградените контролно-пропускателните пунктове преди началото на концерта са били задържани двама души, единият от които малолетен, защо са носели боксове. След събитието, към 22.00 часа, са били задържани 4 души за хулигански прояви, трима от тях не са имали документи за самоличност. Медицинските екипи, разположени в района на Орлов мост, са оказали помощ на няколко души, на които им е прилошало.

Началото на събитието бе поставено с песента „Досиетата Х“, по време на която бяха изстреляни в небето фойерверки с цветовете на националния флаг.

Снимка: Mediapool

Снимка: Mediapool

Водешият на “Шоуто на Слави” се обърна към събралите се с думите:

„Здравейте, тази вечер аз не съм Слави Трифонов от телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен, български гражданин, и никога не съм вярвал, че ще се почувствам толкова силен. А тази вечер се чувствам ужасно силен… заради вас“.

„Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е парламентът, президентът или Министерският съвет. Но вие сте суверенът. Ако някой от тях не го е разбрал, тази вечер, на 29 октомври 2016 г., ще го разбере, и то болезнено” – добави той. След което изпя “Няма такава държава”.

Множеството му отговаряше с одобрителни възгласи, скандирания „Слави президент“ и “Българи юнаци”.

По време на концерта прозвучаха и възрожденски песни, които не от вчера са в репетроара на “Шоуто на Слави” и Ку-ку бенд, изпълнявани са били и в други моменти от историята на българския преход на подобни концерти. Държаха се и кратки речи на трубинута от сценаристи на шоуто, във връзка с предстоящия референдум, на който бе посветен този концерт. Играха се и хора.

Освен полицията, и силите на Столичната община бяха вдигнати на крак още от сутринта в специален наблюдателен център, разположен на няколко метра от сцената. За организацията и охраната на концерта бяха привлечени и полицейски служители от провинцията.

След концерта Бойко Борисов благодари на Слави Трифонов, че той е преминал мирно и спокойно.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.