Home » Авторски страници

Фулбрайтови открити лекции в София

2016.10.31 Няма коментари
Spread the love

01

На 4 ноември 2016 г. в хотел „Арена ди Сердика“ в София  (ул. „Будапеща“ № 2-4), от 14 ч. местно време, Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ ще проведе ежегодните си Фулбрайтови открити лекции.

Събитието дава възможност на завърналите се от САЩ участници в програма „Фулбрайт“ – учени, студенти и професионалисти, да представят проектите и научните изследвания, върху които са работили, в достъпна интерактивна форма пред широка българска аудитория.

15-минутните лекции предлагат разнообразие от теми и дисциплини. Така резултатите от дейността на нашите стипендианти във водещи американски университети, свързани с най-новите тенденции в науката, технологиите, изкуството и бизнеса, стават достояние на широк кръг от слушатели и насърчават интереса им както към българо-американския културен обмен, така и към образованието като цяло.

1982082_829349393757446_1284490236_n

Тази година събитието получава допълнителна подкрепа от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ.

Програмата на събитието включва лекции като „Медицинските грешки и швейцарското сирене“ на адв. Мария Шаркова; „Човешкият фактор в киберсигурността“ на кап. I ранг, проф. Янцислав Янакиев; „Теология: В разговор с Бога: литургичната екзегеза на Стария Завет в Православната църква“ на д-р Стефка Кънчева; „Футболът като бизнес“ на Стоян Кирязов, випускник на Нюйоркски университет; „Терахерцови технологии в изследванията на храните“ на д-р Димитър Вълчев; „Митове и истини за предприемачеството в САЩ“ на Вера Тончева, випускник на Университет на Флорида, и др.

Цялата програма на тазгодишните Фулбрайтови открити лекции по теми, лектори и начални часове може да се види тук: Рrogram-2016_lectures

 

Мария Костова,

Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.