Home » Авторски страници, политика

Джон Подеста е имал 75 хил. акции в компания, свързана с Путин

2016.10.17 Няма коментари
Spread the love

Нов скандал в САЩ: ГОРИ ШЕФЪТ НА КАМПАНИЯТА НА ХИЛАРИ КЛИНТЪН

Данни на “Уикилийкс” го сочат като акционер и член на Борда на компания, получила милиони от Путин

.

Коментар на Григор Лилов 

podesta

Ръководителят на кампанията на Хилари Клинтън – Джон Подеста е имал 75 хил. акции в енергийната компания „Джул Ънлимитед“.

Тази фирма е получила милиони от свързан с руския президент Владимир Путин правителствен фонд!

Джон Подеста е притежавал 75 хиляди акции на дружеството и е бил член на Борда на директорите.

“Подеста е прехвърлил дела си в свързаната с Путин компания към анонимна холдингова компания, когато се присъединява към администрацията на президента на САЩ Барак Обама. Това е притеснително! Поради това, че холдинговата компания е анонимна, ние не знаем дали той все още има дълбоки финансови връзки с Путин. Затова Подеста трябва да разкрие кой стои зад нея или да подаде оставка като ръководител на президентската кампания на Хилари Клинтън.”

Думите са на главния съветник по комуникационните въпроси на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп Джейсън Милър.

Скандалът се нажежава от факта, че Подеста не е разкрил позицията си в „Джул Ънлимитед“ във финансовата си декларация, преди да се присъедини към правителството, както се изисква по закон.

В началото на лятото имаше друг скандал покрай Подеста с данни за лобизъм за руската Сбербанк и участие на негови роднини в уранова сделка с Москва.

Най-вероятно той ще изгори покрай скандала, както изгоря по такъв повод – връзки с Москва, на 19 август Пол Манафорт, шеф на кампанията на Доналд Тръмп.

Джон Подеста

Джон Подеста

Въобще не съм изненадан от тези разкрития.

Личното ми мнение е категорично още от реакцията, последвала атентатите на 11 септември 2001 г. Тогава всеки що-годе интелигентен човек разбра, че на лица от най-висшия американски елит може да се влияе и дори скрито да се купят – вярно, с много пари. И съответно от онзи момент нататък САЩ логично започнаха да губят влияние по света.

Изявлението на хората на Тръмп:

STATEMENT ON PODESTA SHARE TRANSFER IN PUTIN-BACKED COMPANY

Доказателствата в имейли на Подеста:

The Podesta Emails
————————————————————–

Още истини от Уикилийкс: КОЙ КРЕПИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?
* Във файлове от кореспонденцията на Хилари Клинтън

Асандж и Уикилийкс извадиха нова порция от имейли на Хиляри Клинтън.
В имейл от 17 август 2014 г. от кореспонденцията между Хилари Клинтън и Джон Подеста сегашната кандидатка за президент споделя 8 точки от неин план за борба с “Ислямска държава”.

И не между другото се срещат следните откровения:

“Въпреки, че тази военно/пара-военна операция се развива напред, ние трябва да използваме нашите дипломатически и по-традиционните инструменти на разузнаването, за да окажем натиск върху правителствата на Катар и Саудитска Арабия, които предоставят нелегална финансова и материално-техническа подкрепа на ИДИЛ и други радикални сунитски групи в региона”.

И още истини:

“Тези усилия ще бъдат подсилени чрез засилена подкрепа за регионалното кюрдско правителство. Катарците и саудитците ще бъдат поставени в ситуацията да балансират между техния стремеж да доминират в сунитския свят и сериозните последици от засиления натиск от страна на САЩ”.

https://wikileaks.org/podesta-emails/

Още информация по темата – в коментар на Григор Лилов от 11 октомври т.г.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.