Home » Е-Списание, политика

Хилъри v/s Тръмп. Предизборни изявления и извинения

2016.09.11 Няма коментари
Spread the love

images

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън се опита да се извини за свое изявление, в което нарече половината от последователите на съперника си от Републиканската партия Доналд Тръмп „сбор от окаяни хора“, пише USA Today. Хилъри заяви, че е била твърде генерализираща в това изказване. “Бях твърде генерализираща, което никога не е добра идея“ – каза тя в официално свое изявление. „Съжалявам, че казах „половината“ – това е грешка.” Клинтън добави, че „мнозина от последователите на Тръмп са здраво работещи американци, които просто не усещат икономиката или нашата политическа система да работят за тях“.

В изказването, заради което Хилъри се извини на последователите на Тръмп, тя бе казала още, че едната част от подкрепящите кандидат-президента на републиканците са „отчаяно желаещи промяна”, а другата половина са „расисти, сексисти, хомофоби, ксенофоби, ислямофоби”. Клинтън уточни в официалното си изявление, с което се извини на последвоателите на Търмп, че продължава да е против нетърпимостта и расистката риторика в кампанията на опонента си.

Доналд Тръмп коментира от своя страна изказването на Хилъри Клинтън, че неговите последователи са „сбор от окаяни хора“. Според него това показва, че Хилъри е „елитист“, който ги „презира“, предаде Breitbart. „Как може тя да бъде президент на страната ни, когато показва такова презрение за толкова много чудесни американци? Хилари Клинтън трябва да се засрами. Това показва без съмнение, че тя е неподходяща да бъде президент на САЩ. Аз ще бъда президент на целия народ и заедно с вицепрезидента си Майк Пенс ще направя САЩ отново велики“ – заяви милиардерът.

“За първи път от много време нейните истински чувства излизат наяве, показвайки фанатизъм и омраза към милиони граждани на САЩ“ – каза още Тръмп.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.