Home » Авторски страници, българи зад граница

“Загорче” ще гостува на БУ “Кирил и Методий” в Париж. При желание – и на други БГ училища в Европа

2016.08.26 Няма коментари
Spread the love
Ансамбъл "Загорче"

Ансамбъл “Загорче”

Във връзка с 10-годишния юбилей на Българското училище “Кирил и Методий” в Париж, ще бъде поканен ансамбъл “Загорче”. Този ансамбъл прави зрелищни представления, вдига публиката на крака навсякъде по света. Можете да видите техни представления на страницата им във Фейсбук, в You Tube и на други места. Ансамбълът е на професионално ниво, децата са между 6 и 18 години, танцуват, пеят и свирят. 32 деца с трима ръководители.

Пътуват с автобус от България, тъй като носят инструменти и носии. Организирани са, с много опит от международни турнета. Автобусът е осигурен от Община Стара Загора. Хонорари не вземат – целта е изявата на децата. Трябва да се поемат единствено пътните разноски, както и за времето на пътуването им от България до Франция да се осигурят възможно най-много изяви за ансамбъла. Така и по-голяма част от българските семейства в Европа ще могат да се насладят на изкуството им, повече европейци, приятели на България – също, а пък тези пътни разноски ще могат да се сведат до напълно поносими суми за организаторите, които ще ги разделят помежду си.

Възнамеряваме ансамбъл “Загорче” да е в Париж между 10 и 12 ноември т.г. Има вече уговорка със Страсбург за 14 ноември. Има уговорка и с Люксембург. Търсят се други желаещи да се включат!

Много ще се радвам, ако се появят желаещи от Германия, Австрия, Швейцария, да ги приемат за по една или две вечери, и по един концерт в този период. Със съвсем скромни суми за вход, те ще могат да се покрият тези пътни разноски.

 

Камелия Трибулин-Конакчиева

————————————————————————————————————————————————–

Бел.ред.: За повече информация за конкретните суми и възможни дати, желаещите могат да потърсят г-жа Трибулин-Конакчиева във Фейсбук или да пишат на Българското училище “Кирил и Методий” в Париж – [email protected] .

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.