Home » Авторски страници, политика

Плевнелиев насрочи референдума на Слави за 6 ноември

2016.08.16 Няма коментари
Spread the love
Изборна утра от предишния национален референдум. Снимка: "Дневник""

Изборна утра от предишния национален референдум. Снимка: “Дневник”

Българският президент Росен Плевнелиев насрочи официално референдума, иницииран от Слави Трифонов и неговия екип, за който бяха събрани и внесени в Народното събрание достатъчно количество подписи на български граждани. Датата за провеждането на националното допитване е 6-ти ноември 2016 г. На тази дата ще се проведат и изборите за нов държавен глава.

Допитването ще бъде по три от предложените от Слави Трифонов и неговия екип въпроси за национален референдум – дали народните представители да се избират мажоритарно, подкрепя ли се въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите, и дали се подкрепя промяна в държавната субсидия за партиите.

В съобщение на преслужбата на президентството се посочва, че президентът е убеден, че ранното определяне на датата за националния референдум ще даде възможност на държавните органи и политическите партии да участват в подготовката и организацията на допитването, както и на гражданите да направят информиран избор.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.