Home » Авторски страници

“Journal de dimanche” откри терорист на ИД в България

2016.08.08 Няма коментари
Spread the love

ТЕРОРИСТ НА “ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” – У НАС

13876485_1034967409952531_8367626091808463574_n

Според “Journal de dimanche”  Мурад Хамид, който е подозиран за съучастие в атентата срещу редакцията на “Шарли Ебдо”, е мигрант у нас. Той е брат на съпругата на Шариф Куаши – основният организатор и ръководител на атентата. На 28 юли Мурад е бил спрян на турската граница и е бил настанен в център за нелегални бежанци в България – пише френският вестник.

34

Навремето Мурад Хамид показа солидно алиби за времето на нападението, а след това изчезна безследно. Бил е обявен за издирване от семейството му в края на юли. Смята се, че 20-годишният Мурад е искал да се присъедини към редиците на “Ислямска държава” в Сирия или в Ирак. Антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване с цел да бъде издадена европейска заповед за арест срещу него.

Френските журналисти са го издирили у нас, след като е влязал нелегално от Турция.

33

Същевременно “Скай нюз” посвети разследане на доставките на автоматично оръжие за терористите от бандите на Балканите, в което се визира и България.

 

Григор Лилов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.