Home » Авторски страници, политика

Фалит на наивността

2016.08.01 Няма коментари
Spread the love
Карикатура: Христо Комарницки

Карикатура: Христо Комарницки, в. “Сега”

Горанов Влади, по тъжно стечение на обстоятелствата финансов министър, съобщил, че е възможно да има масови фалити на университети.

Преди няколко дни пък попаднах на благодарствено писмо от ректора на Великотърновския университет до Борисов, защото универститет получил милион и нещо помощ от държавата, за да си плати дълговете.

Преди известно време приеха и закон, с който да дават безлихвени кредити от държавата на закъсалите финансово общини, каквито случаи ще стават масови. Защото общините трябваше да усвояват максимално бързо еврофондове, за които сега не им възстановяват средствата, поради факта, че имаме стадиони като този в Шабла и прочие безумни недовършени и ограбени проекти.

Трима безценни министри умуват над бюджета. Снимка: Ureport.bg

Трима безценни министри умуват над бюджета. Снимка: Ureport.bg

Масово ще е фалирането на всичко, а на образованието най-вече, защото реформата на Кунева стартира със смяна на имена на детски градини, училища и читалища. Вместо средно образователно училище, вече ще е само средно училище или образователно училище и таЯ реформа ще струва 32 милиона.

Въобще масовостта във фалитите се очаква като есенен дъжд, който неизбежно ще дойде, както вероятно и актуализацията на бюджета. Който към началото на годината бе на 2 милиарда плюс, но ще видим как ще свърши, заради санирането, Северната тангента (с всички шансове да влезе в “Гинес” като най-скъпото нещо, направено с асфалт), поправките по автомагистрала “Марица” и прочие пътни недоразумения, реформите на тон, които произведоха, и безумията, които се бълват като законотворчество в Народното събрание.

От ГЕРБ съобщиха, че не могат да се лишат от Тетка председателка на НС, като я направят кандидат за президент, защото нямало кой да управлява парламента.

Снимка: ureport.bg

“Само за щастливи хора” пише на тази корица. Ако сте нещастни и бедни, нищо чудно, че лайфстайлът не е за вас. Снимка: Ureport.bg

Подозирам, че и Владиту е такъв безценен кадър също и поради това ще завършим годината минимум с 2 милиарда минус, защото пак министерствата ще са “забравили” да намалят числеността на персонала и ще се наложи да се плащат пак заплати и бонуси.

В Италия спасили най-старата си банка от фалит, а у нас спасяват само банките, които са приближени до властта, а тя – до Маминото, дето се покри някъде, но парите, медиите и Lafki-те му чет нямат.

Карикатура: Явор Попов, в. "Капитал"

Карикатура: Явор Попов, в. “Капитал”

Сещате се, нали?!

Няма да се спасяват общини, ако не са достатъчно послушни, както и университети, които се отклоняват от ръководната роля на партията и не пишат хубави благодарствени писма, разпространени достатъчно мащабно, за да върви ПР-ът!

Не знам само кога наивността на електората ще фалира. Защото фалити мното, но наивността се държи.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.