Home » Авторски страници, политика

Да станем всички членове на ГЕРБ…

2016.08.30 Няма коментари
Spread the love
Снимка: desant.net

Снимка: desant.net

.

Какво е стабилност? ГЕРБ държи Цацаров и Цацаров държи ГЕРБ!

Гербери написали “кърваво писмо” до Радан Кънев и Хекимян го вика да отговаря.

Стига, бе!

Радан не можел да критикува ГЕРБ.

Те, герберите, не дават никой да критикува ГЕРБ.

Припомням на всички гербери с къса памет и наочници какви ги свърши ГЕРБ до момента:

– Помните ли “Писанчев и Лазаров в ареста, Орешарски пръв”? Орешарски си преподава, Йовчев също, а Писанчев за особени заслуги ГЕРБ го прати консул в Солун.

– Помните ли “Няма да оставя КТБ да фалира”? Е, оставиха я с Горанов. Не само, че я оставиха, а покриха всичко с парламентарна комисия и “Аликс партнърс”, които сами по себе си бяха скандал.

-ГЕРБ покриха Станишев за 2 милиарда наказателна процедура за заменките на земи и гори, и Бойко се оправдава с амнистията, която е за престъпления по непредпазливост. Не съм виждала някой да заменя кон за кокошка по непредпазливост.

-ГЕРБ покриха и грабежа в енергетиката. Комисии, скандални разкрития и нито един даден на прокурор, а населениетно плаща такса “задължения към обществото”.

-ГЕРБ се договориха и с “Мариците”, вместо да поискат от ЕС да ги обяви за непозволена държавна помощ, както е станало в Полша и Чехия.

– ГЕРБ издигна Бокова за ООН.

– ГЕРБ остави чл. 417 от Гражданско-процесуалния кодекс – убиецът на длъжника.

– ГЕРБ се скри зад гърба на Цацаров за тефтерчето на Филип Златанов, така навреме изгубено, което можеше да разнищи търговия с влияние и изнудване, и не само Фидосовата глава да хвръкне.

– ГЕРБ остави за подуправители на БНБ Димитър Костов и Калин Христов.

– ГЕРБ прецака съдебната реформа, съвместно с АБВ.

– ГЕРБ остави Р. Овч. за представител на държавата в “Лукойл” и даже Борисов се съветва с него кого да назначи за шеф на АЕЦ-а.

-ГЕРБ гласували и една поправка в закона за ДДС за горивата. Брутален, антибългарски закон, имащ за цел да обслужи една единствена компания – “Лукойл”. С промените се въвежда задължение за внасяне на обезпечение при внос на горива при вътреобщностно придобиване (“внос” от държава членка) на течни горива, а при внос от трети страни (извън ЕС) не се изисква обезпечение.

– ГЕРБ държи Цацаров и Цацаров държи ГЕРБ.

– Пеевски си разиграва коня, а от ГЕРБ мълчат.

Като чуя, че ГЕРБ трябва да останат, защото поне правели нещо, направо ми иде да откъсна нечия глава.

Ако снощи не сте гледали репортажа на “Bulgaria ON AIR” за стадиони за милиони, вижте го. Села с баби и дядовци на пръстите на двете ръце, със стадиони и плувни басейни за по 5 милиона, които усвояват 100% от програмата за селските райони, но после искат поддръжка по 68 000 лв. на месец от общината, която ги няма. И така те потъват в бурени и са неизползваеми.

Общините в България са със сериозни дългове заради подобни малоумни проекти и Горанов измисли да им дава безлихвени заеми. То хубаво, ама голяма част от общините изобщо няма откъде да вземат средства, защото няма никакъв поминък там.
Вече не минава ден без репортаж по някоя телевизия за протест срещу презастрояване на стари квартали из градовете. Схемата е една и съща из цялата страна. Възстановява се на някой подходящ “реститут” парцелче в средата на стар квартал и там изниква кооперация, понеже “реститутът” има “права”, пък общината не може да му откупи парцела, и така се строи върху детски площадки и зелени площи. Другата схема е да се промени ПУП-а (Подробен устройствен план) на квартала – публична общинска собственост става частна и оттам лесна за продажба на подходящ “инвеститор”.

Понеже имам непосредствени наблюдения как ГЕРБ строи с публични средства, ще спомена за Аспарухов мост. 7 милиона бяха похарчени за “укрепване” и нов асфалт върху… около 400-500 метра от едното платно на моста. Целият Аспарухов мост е малко над 2 км.

Сега да видим колко струва 1 км магистрала и, макар че са несравними, да сравним. Новата отсечка от “Хемус”, която ще се строи, е 9.3 км за 80 милиона без ДДС. Значи 1 км идва около 10 милиона, но това е магистрала с 6 ленти.

Аспарухов мост струваше 7 милиона за 450 метра на едното платно.

Снимка: varnahot.com

Аспарухов мост след ремонта. Снимка: Varnahot.com

Ще кажете това е мост. Е, ами вижте укрепването: “Аспарухов мост остава опасен и след ремонта! Съоръжението се разпада в основите”.

За 35 милиона можело нов мост да се построи, но ГЕРБ ще похарчат 40 милиона за укрепване по сегашните им сметки, от които 450 м струват 7 милиона, и то само в едното платно.

Вижте си и пътищата и градовете, които при малко по-голямо количество дъжд плуват, защото новите булеварди нямат отводняване.

Вижте си и велоалеите, от които откраднаха също немалко, а не стават за нищо.

Само фонтани и цветя не вършат работа – за хората с мозък, защото те знаят, че трябва работа, за да се задържи населението на една държава, която вече има 3.5 милиона емигранти по официална статистика, а 10 хиляди ученици по-малко ще започнат новата учебна година.

Да вземем всички да станем членове на ГЕРБ, че да ни “хранят” и нас, но тогава от кого ще вземат?!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.