Home » Авторски страници

Частен имот дарен от държавата на държавно предприятие

2016.08.29 Няма коментари
Spread the love

Борисов нахрани кучетата си с чужд кокал

Седнете удобно. Здраво затегнете коланите и се пригответе за уникален екшън. Брутален грабеж, извършен не от някакви си мутри или недорасли улични бандити, а от престъпници, облечени във власт. Да започнем от задника и след това да преминем към предника.

На 20 юли 2016 г. премиерът Бойко Борисов разписва решение на Министерски съвет № 611. С него се променя статута на имот в гр. Русе от публична държавна собственост в частна държавна собственост и се дава съгласие ДП „Пристанищна инфраструктура” да премахне сграда, намираща се в имота. Преведено, това означава, че държавата дарява имот на държавно предприятие. Докато се държите здраво за облегалките на стола, на който седите, да ви попитам: Как бихте се почувствали, ако държавата подари на държавно предприятие вашия апартамент, вашето лично дворно място, барабар с къщата ви? Как сте? Оказва се, че в роден Бандитостан няма невъзможни неща. Всичко е възможно, когато е впрегната алчността в комбинация с недосегаемостта на управляващи дерибеи.

За да докара съдебно решение в полза на бившия областен управител Пламен Стоилов, Окръжен съд - Русе излъга, че терена под сградата в долната част на снимката се намира в пристанището на отсрещния бряг на канала. Деянието е разкрито още през 2013г.,но до днес същите съдии нито са наказани дисциплинарно, нито са подведени под съдебна отговорност.

За да изготви съдебно решение в полза на бившия областен управител Пламен Стоилов, Окръжен съд – Русе е излъгал, че теренът под сградата в долната част на тази снимка се намира в пристанището на отсрещния бряг на канала. Това деяние е разкрито още през 2013 г., но съдиите, които са го взели, не са нито наказани дисциплинарно, нито са били подведени под съдебна отговорност – пише регионалното издание SuperRuse.com. Снимка: SuperRuse.com.

В наглия грабеж напълно съзнателно участват Пламен Стоилов – кмет на гр. Русе и бивш областен управител от ГЕРБ, Стефко Бурджиев – настоящ областен управител, Мирослав Петров – бивш директор на „Пристанищна инфраструктура”, който в хода на разследването, извършено от икономическа полиция, признава, че за актуването на въпросния имот е ползвал акт за държавна собственост на друг имот!! Собственоръчно е записал, че била „станала грешка”!

По Конституция частната собственост е неприкосновена. Обаче за властимеющите паразити в България това не е така. Те храчат върху твоите права, отнемат ти собствеността, изнасилват те и ти си безпомощен. На кого да се оплачеш? Главният прокурор защитава измамниците и е без значение кой от коя партия е. Дали са от ГЕРБ, БСП, ДПС… те грабят просто, защото могат да си го позволят. Те си назначават прокурори и съдии, ТЕ могат всичко, в това число и да се разпоредят с чужд имот. Какво може да направи частното лице Бойко Никифоров, който е собственик на имота? Към кого да се обърне за помощ?

Страница от Постановление на Окръжна прокуратура - Русе, в което са описани обяснения на бившия директор на "Пристанищна инфраструктура" Мирослав Петров. Източник: SuperRuse.com

Страница от Постановление на Окръжна прокуратура – Русе, в което са описани обяснения на бившия директор на “Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров. Източник: SuperRuse.com

Никифоров е изпратил писмо до премиера Борисов с надеждата, че него са го подвели да си сложи подписа под наглата измама. Лично аз не вярвам, че носителят на черен шлифер, великият обещавач на справедливост, е подведен. Няма как да не знае за далаверата, защото сагата не е от днес. Не е и от вчера. Още през 2002 г. тогавашният министър на транспорта Пламен Петров ползва документи с невярно съдържание, опитвайки се да заграби частния имот. От тогава до ден-днешен се сменят петима областни управители и в пъти повече министри. Всички се опитват да отхапят апетитния имот на брега на река Дунав, но не са успели. И ето, че идва башмайсторът и с едно махване на ръката решава, че като баш шеф на ДОПГ (държавна организирана престъпна група) нему се пада честта да награди русенските си боляри с чужд имот. По този начин не само се облажват местните бейове, но и се наказва Никифоров, който е известен защитник на човешките права. Той е председател на организацията „Обществен съвет за правосъдие” и на гражданското движение „Бъдеще за Русе”. Никифоров редовно се изказва на общинските сесии. Вади на бял свят далаверите на кмета и на общинските съветници, с което им пречи да ограбват жителите на Русе. С решението на Министерски съвет, от една страна, се хранят собствените кучета с чужд кокал и в същото време се наказва този, който систематично им пречи да крадат. Хитро и много удобно. В краен случай, ако нещата много се разсмърдят, винаги може да се хвърли вината върху някой бушон от Министерството на транспорта. Разбира се, самият министър Московски ще остане девствен, както и при далаверата с фалшивите шофьорски книжки.

Интересно ми е къде са журналистите? Трябва ли Бойко Никифоров да си отреже пръст, за да го поканят в някое студио и да го отразят? Не е ли достатъчно скандален случаят? Ах, да бе, вярно. Забравих, че в България журналисти почти няма, повечето са журналя – слуги на властимеющите паразити. Да живее свободното слово! Да живее ДОПГ!

Бях чувал за приказката „С чужда пита помен прави”. Сега научих нова: „С чужд кокал кучета храни”.

.

Ивайло Зартов

————————————————————————————————————————

Б.а.: Линкове към публикации и документи по казуса от регионалното издание “Сайт на свободните русенци”: http://superruse.com/1/index.htm; http://superruse.com/?q=node%2F13

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.