Home » Авторски страници, политика

Уикилийкс взривява Демократичната партия с „Хилъри течове“

2016.07.23 Един коментар
Spread the love

И демократите в САЩ, не само партиите в България, са ползвали тролове в социалните мрежи. При това срещу собствения си кандидат Сандърс

Уикилийкс пусна близо 20 000 електронни писма на служители на Националния комитет на Демократическата партия (Democratic National Committee – DNC). От DNC, който се председателства от Деби Васерман Шулц, признаха, че някой е проникнал в техните системи.

Това се оказа тежък удар преди предстоящата конференция на Демократическата партия, която започва от понеделник във Филаделфия, защото показаното досега разкрива мръсни тайни и хватки, използвани срещу собствения им кандидат Бърни Сандърс.

Според Wikileaks, който се управлява от Джулиан Асандж, освобождаването е „част първа“ на нова серия, която се нарича „Хилъри течове“.

От досегашните имейли се вижда, че в DNC, които би трябвало да са неутрални към своите кандидат-президенти Хилари и Сандърс, всъщност не са били такива. И последният бе прав в твърденията си, че т.нар. супер система пак е срещу него и в полза на г-жа Клинтън. В имейлите се чете и, че от DNC са предлагали да бъде заплащано на млади тролове, които да се противопоставят на поддържници на Сандърс в социалните мрежи. Вижте факсимиле от  имейла:

eurochicago_ss0126

Цитат:  Yes, Super PAC paying young voters to push back online on Sanders supporters

Предлагано е и на външна организация да опита да подкопае кампанията на Бърни Сандърс, пускайки твърдения, че той е атеист. Има и имейли с нелицеприятни изрази към гейове и лисбийки, за правата, на които демократите се борят.

За повече информация вж. ТУК.

eurochicago_ss0124

.

.

One Comment »

 • Мариана said:

  „Пробивът на сигурността и изтичането на кореспонденция доведе първо до оставката на шефката на DNC Деби Васерман Шулц.
  „ФБР разследва проникване в кибернетичното пространство, включващо DNC. Работим за да се определи естеството и обхвата на този въпрос“, заявиха от агенцията, предаде СNN.
  Въпреки че теча на писма показва тенденциозната подкрепа на Хилари от страна на ръководството на партията, отпадналият кандидат Бърни Сандърс декларира подкрепата си за избраната кандидат-президентска двойка. Въпреки това обаче, неговите привърженици мощно освиркаха началото на конвенцията на демократите, която стартира днес.
  „Нова шега в града – Русия организирала бедствието с електронните писма на Националния комитет на Демократическата партия (DNC), които въобще не е трябвало да пишат, понеже Путин ме харесва“, — написал Доналд Трамп в туитър.“

  http://www.segabg.com/article.php?id=815275

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.