2024-03-29

3 thoughts on “Опит за преврат в Турция?

  1. В Турция няма демократичен ред, той е компрометиран с постоянните арести на журналисти, политически противници на Ердоган и дори автори на критични коментари за „султана“ в социалните мрежи. А ако Ердоган и тайните служби на държавата са инсценирали този преврат като театър, за да укрепи президентът абсолютната си власт, това е защото в тази страна военните са крепители на светската власт, и колко хубаво ако те бъдат компроменитирани, за да си стои Ердоган винаги на власт, „демократът“… Жалко за тези, коиго за загинали заради това, както и за онези, които ще гният в затворите.

  2. ето как един преврат става неуспешен опит:

    2:31 Демократичният ред в Турция трябва да бъде спазван и трябва да бъде направено всичко, за да се опазят човешките животи, написа в Twitter и говорителят на германския канцлер Ангела Меркел.

    2:27 Джон Кери подчерта, че е обявил „абсолютна подкрепа за демократично избраното, цивилно правителство и демократични институции в Турция“ в телефонен разговор с външния министър на Туция.

  3. Приятел от Турция ми каза: „Бъдете спокойни. Това е театрална постановка на Ердоган, която ще завърши с красив край, за да събере аплаузи за главните герои“. Единствено са неизвестни мотивите да го направи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *