Home » Авторски страници, политика

Партия отрича държавното финансиране и е за прякото гражданско участие

2016.07.16 2 коментари
Spread the love

Българският съюз за директна демокрация /БСДД/ е новосъздадена партия, която си е поставила за цел да разбие статуквото и шаблоните в политическия живот, опирайки се на принципите на пряката демокрация. Тя е за отмяна на субсидиите в обществено-политическите дейности и забрана за корпоративното финансиране на политическите партии, което е един от изворите за корупция в България. Затова е започнала кампания за груповото финансиране на БСДД, наричано по света crowdfunding. Партията набира и зонални, регионални и местни координатори, както и координатори за чужбина. Повече подробности за БСДД и нейните инициативи можете да прочетете по-долу в информация, която бе изпратена на редакционния ни мейл.

eurochicago_ss0070

В официалната страница на БСДД, в секция „Прозрачност„, бяха активирани бутоните към двете най-разпространени системи за разплащания в България и по света –PayPal и ePay. С това поставяме началото на груповото финансиране на БСДД, наречено по света crowdfunding (краудфъндинг), характерен белег за новите демократични граждански движения за връщане на участието на обикновените хора в процеса на вземането на решенията.

По този начин изпълняваме на практика един от основните поети ангажименти към обществото и членовете на БСДД за отказ и обещание за отмяна на субсидиите в обществено-политическите дейности и забрана за корпоративното финансиране на политическите партии.

Разбира се, според програмата на БСДД, това преминава през създаване на законодателство, което да регламентира прякото гражданско финансиране като част от общата реална борба с корупцията, отразена в истински Антикорупционен закон за премахване на нерегламентираното, незаконно и неморално финансиране на политическия живот в България – извор на корупцията у нас.

Партията набира и избира зонални, регионални, местни координатори, а също и координатори за чужбина (линк).

.

2 Comments »

  • Alex Lazov said:

    Петре, как мога да ти помогна в БГ.

  • Peter S said:

    Алекс, това не е помощ за мен, а надявам се за България. Отиди на някоя от сбирките да ми кажеш как е?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.