Home » Избрано

Нови български почетни консулства в Полша и Испания

2016.07.20 Няма коментари
Spread the love

index

Правителството реши да открие почетни консулства на България в Полша – със седалище в град Бялисток и в Испания – със седалище Севиля.

Почетен консул в Полша ще бъде Витолд Карчевски. Консулският окръг обхваща Подлаские, Любелские и Варминско-Мазурские воеводства, съобщи правителствената пресслужба.

Д-р Росио Васкес Руис пък ще отговаря за консулски окръг, включващ територията на автономна област Андалусия.

Андалусия е най-населената автономна област в Испания, втора по големина и трета по икономическа тежест сред автономните области, с водещо значение на земеделието и сектора на услугите. Предвид големия брой български граждани, живеещи в Андалусия, и географската отдалеченост на двете консулски служби в Мадрид и Валенсия, консулството ще допринесе за оказване на съдействие и защита на нашите сънародници, посочват от Министерския съвет.

Министерският съвет прие и две решения, с които освобождава почетни консули на държавата ни в Италия – Джорджо Де Фавери (консулски окръг, обхващащ територията на регион Венето) и в Швейцария – Габриел Бенезра.

Източник: Mediapool

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.