2024-03-29

3 thoughts on “Камион се вряза в тълпа от хора в Ница – десетки убити и над сто ранени

  1. Проследете, че в ЕС се надигнаха протести срещу споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС. То е в интерес на стотината корпорации мастодонти, които и сега почти владеят света.

    И къде, къде са последните атентати? Във Белгия и Франция, където бяха тези протести.

    Като стъпка към създаването на Европейски съединени щати с мирни средства беше замислен проектът за Европейска конституция. Но той взе, че се провали. Е, щом европейците са толкова вироглави, щом с добро не искат да се обединят така, че по-лесно да бъдат манипулирани и доени, тогава кланетата и насаждането на страх и ужас вършат безотказно работа.
    Скоро под предлог за защита от надвисналата опасност, която я забиха шоково като инжекция пълна със зараза в тялото на Европа, ще направят така, че ние, предназначените да осигуряваме богатството на шепа луди негодници – тоест стадото, доброволно да поискаме да ни отнемат свободите, постигнати с толкова жертви на възвишени хора чрез вековете. Доброволно ще плащаме и повече и по-големи данъци, за да ни,,пазят” от лошите, доброволно ще се чипираме, за да ни следят уж с цел безопасността ни, макар че Оруел откога ни е предупредил за някои работи…
    А тези момчета – камикадзета? Ще мине време, докато се усетят, че невидими кукловоди гъделичкат най-чувствителните им струни, че ги употребяват по варварски начин, като им внушават варварството, че да си убиец – това звучи гордо.
    За този план за Световно правителство и истинските човеконенавистни цели на това световно правителство в мрежата се пишат какви ли не неща. А мастити личности ги опровергават с ирония. Само че трагичните събития, чийто график очевидно се ускорява, доказват точно обратното.
    ,,Ние се намираме в зората на глобални промени. На нас ни е необходима добре управлявана мащабна криза и хората ще приемат новия световен ред”, казва Дейвид Рокфелер през 1994г.
    Вижте само как тези няколко ,,пророчески” думи се лепват като гербова марка върху сърцето на сегашна Европа.

  2. Очевидци описват, че болниците са били затрупани с толкова много пострадали и умиращи, че хората са регистрирани само с номера, тъй като се дава предимство на спасяването, а не на идентифиирането им. Жертвите вероятно ще се увеличат, тъй като 18 от пострадалите са в критично състояние.

    #JeSuisNice и #PrayForNice са новите теми, с която в социалните мрежи хората изразяват солидарността си с пострадалите, близките на загиналите и жителите на Ница. Някои потребители на Туитър изреждат последните атентати с десетки жертви и заявяват накрая, че са изтощени от всичко това. „Аз съм Шарли, аз съм Париж, аз съм Орландо, аз съм Брюксел, аз съм Истанбул, аз съм Ница, аз съм Багдад, аз съм Бангладеш… аз съм изтощена“ – пише една от тях.

  3. Установено е, че терористът е 31-годишен френски гражданин с произход от северноафриканската държава Тунис. Засега няма информация за евентуални негови връзки с външни или вътрешни антифренски организации и/или институции (вкл. държави и религиозни деноминации).

    Онова, което прави впечатление при коментарите – официозни и/или спонтанни – е тоталното неглижиране на очевадния факт: какви причини са в основата на присъствието на милиони африканци и азиатци на френска, британска, белгийска, холандска, испанска, италианска територия? Изброените държави до една са бивши колониални метрополии, а техните афроазиатски граждани са част от колониалното им наследство. Впрочем, немалка част от икономическото благосъстояние на изброените западни държави е резултат от геноцидния грабеж, осъществяван в продължение на векове от последните. Случващото се в определена степен е далечен отглас на минали колониални престъпления – нещо като „заем брАшно тъпкано се връща“…

    Всъщност, какво представлява терорът?
    Има какви ли не определения на това явление.
    Включително и такива, които причисляват Левски и Ботев към терористите…
    В действителност при определянето на тероризма трябва да се подхожда чрез отграничаването му от военните действия, водени от съответни въоръжени сили на държави, държавоподобни образувания или въстаници.
    Тероризмът е нападение над цивилно население или граждански обекти – независимо кой го извършва: отделн/о/и лиц/е/а, групи или държавни/квазидържавни въоръжени сили.
    В този смисъл най-опасен е държавният тероризъм, вкл. и по време на военни действия, когато е насочен срещу цивилни лица и/или граждански обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *