Home » Авторски страници, българи зад граница

“Мис Българка ‘2016” в Одеса

2016.07.02 Няма коментари
Spread the love

Олга

На 30 юни т.г. в нощен клуб “Итака” в Одеса се проведе традиционният, седми поред конкурс за красота и талант “Мис Българка ‘2016”. За правото да спечелят почетния приз се бориха седем красиви и талантливи български момичета, представящи различни райони на Одеска област. Този конкурс се превърна в любимо събитие не само за местната българска диаспора, но и за всички граждани на Одеса.

Д1

Конкурсът бе организиран от Съюза на българската младеж, с помощта на Асоциацията на българите в Украйна и Всеукраинския център на българската култура в Одеса. Конкурсът се състоеше от четири етапа, един от които бе свързан и с показването на качествата, която трябва да има истинската българка – не само красива и талантлива, но и родолюбива, трудолюбива и грижовна към своите близки.

Д14

Българските момичета представиха пред журито и пред ентусиазираната публика разнообразни творчески програма, демонстрираха вокални и танцови умения – на народни и на модерни танци, владеенето на български език, умение да дефилират на сцената и други таланти.

Д8

Журито, което бе изцяло в мъжки състав и се състоеше от петима души, бе поставено пред нелека задача. То бе председателствано от директора на Всеукраински център на българската култура Дмитрий Терзи. Един от членовете на журито бе докторът на историческите науки Александър Пригарин. В системата на оценяване влизаха разнообразни критерии.

Д13

Нито една девойка от участващите в конкурса не остана без внимание и награда. “Мис Усмивка”, “Мис Обаяние”, “Мис Нежност” и други номинации намериха всяка своята победителка. Тази година мнението на публиката съвпадна с мнението на журито за това коя от девойките е най-достойна да заеме първото място и да бъде обявена за Мис Българка ‘2016.

Д2

След оспорвана конкуренция, призът бе спечелен от Олга Неделчева от с. Огородное, Болградски район. Г-ца Неделчева благодари при награждаването на своите родители и на всички, които са я подкрепяли, дори и само с добра дума. “Мис Българка ‘2016” ще пътува до България, което е наградата й за първото място в този конкурс, осигурена от един от неговите спонсори – Туристическа компания “Bulgartur”.

Красивите български момичета, участвали и получили награди в конкурса. Мис Българка 2016 Олга Неделчева е в средата.

Част от красивите български момичета, участвали и получили награди в конкурса. “Мис Българка ‘2016” Олга Неделчева е в средата.

 

Димитър Терзи

Снимки: Димитър Терзи и скрийншоти от видео на Южная Волна TV

.

Още снимки от събитието:

Д3

Д11

Д10

Д9

Д7

Д6

Д5

Д4

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.