Home » Избрано, политика

БСП ще иска замразяване на промените в Изборния кодекс

2016.06.04 Няма коментари
Spread the love

images

Предлагам ПГ на „БСП лява България“ да внесе предложение за замразяване на всички промени в Изборния кодекс, докато не се произнесат народът и Конституционният съд. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на НС на партията във връзка с изборното законодателство, предаде „Фокус“. „На фона на всичко това и на ситуацията в страната, се разиграват тясно партийни пазарлъци на терена на изборното законодателство“ – заяви Нинова.

„БСП се обявява против такава практика и в позицията ни по ИК ние ще ви предложим следното решение. Да одобрите групата на БСП да внесе проект за решение в НС за налагане на мораториум върху изборните правила, докато Конституционния съд не се произнесе по внесения сигнал и докато референдумът, който вече е насрочен, не се произнесе, т.е. народът не си каже мнението по тези въпроси“ – каза още тя.

По думите й, на всички е ясно, че каквото и да се направи по изборните правила, то е конюнктурно. Нинова определи това като нестабилно законодателство. „Това, което се прави в момента, е неуважение към държавността, в лицето на КС като единствен имащ правомощия да се произнася, неуважение към суверена – народа”, коментира Корнелия Нинова. По думите й, никакъв тясно партиен интерес не може да промени това. „БСП е отговорна партия, която държи за спазването на принципа на конституцията. Моля за вашето решение по този въпрос“ – добави Нинова. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.