Home » Jokes, Авторски страници

Тъп или честен

2016.06.28 2 коментара
Spread the love
Зрелищното арестуване на Ценко Чоков. Снимка: БНТ

Зрелищното арестуване на Ценко Чоков. Снимка: БНТ

Ще ви задам два въпроса като зъбобол. Да ви е спохождало чувството, че нещо не е наред в държавата? Да ви е идвало наум, че изобщо има нещо, което да е наред в държавата? Докато се оплитате във възможните отговори и докато се чудите дали изобщо има държава, ще ви халосам с последното си откритие. В Българияq за да ви назначат за висш държавен чиновник, трябва да сте поне полуидиот с устойчива тенденция към пълна неадекватност. Отделно и по подразбиране трябва да е завършен майсторски клас по лизане на задници на висшестоящи и вродена омраза към плебеите, робите, българските граждани – балъци – данъкоплатци, плащащи заплатите на полуидиотите.

Прочетете внимателно следващата перла и се опитайте да отгатнете кой е авторът ѝ:

„В рамките на множеството оперативно издирвателни мероприятия срещнахме подкрепа от държавата, включително и от премиера“. А сега де! Кои са тия юнаци, дето са срещнали подкрепа от нещото „държава“ и от нeщото „премиер“? Пък на всичкото отгоре тази благодат им се е случила, докато са извършвали не едно и две, а множество оперативно-издирвателни мероприятия. Брей! Сега да се понапънем лекичко. Обикновено на „държавата“ благодарят за помощта ѝ граждани, фирми, чужденци, чужди фирми, посланици… Обаче те нямат право да извършват оперативно-издирвателни мероприятия, нали така? Хмм, странна работа. Използвайки нормалната човешка логикаq е невъзможно да разгадаем къде се крие изворът на гениалността. Досещаме се, че само органите на Министерството на вътрешните разложения имат монопол върху МОИМ (множество оперативно издирвателни-мероприятия). Но тук веднага изскача голямата чуденка. МВР-то нали е държавно?!? Не е възможно да благодарят сами на себе си, нали? Не е, не е, ама е. Главният секретар на МВР Робот Костов изръсва тежката мисъл на 27.05.2016 г. Той, от името на държавата, благодари на държавата?!? А поводът не е свързан с „Ал Каида” или „Ислямска държава”. Това са дреболии.

Робот Костов и неговите подопечни са успели да арестуват не кого да е, а селския кмет Ценко Чоков! Урааа… Какво постижение! Каква гордост! Не става много ясно как точно и с какво лично премиерът е подкрепил акцията по залавянето на селския разбойник, ама нищо. От друга страна пък е брутално видно облизването на задните части на Негова Светлост. МВР-то, другарката дето се прави на министър – Румяна Бъчварова, и Глав-секът Робот Костов срещнали били подкрепа от държавата и лично от Бойко Борисов при залавянето на някакъв си селски кмет. Яко, та чак пращи. Пращи, та чак се пука. Очевидно е спазена прастарата БГ традиция – под себе си да назначаваш само по-тъпи от себе си.

Има и друг прочит на думите на Робокостов. МВР-то някак си, без да забележим, се е превърнало в частна фирма. При това положение е напълно нормално да се изразява благодарност към държавата и премиера за подкрепата. Бойко се е обадил на Доган да го попита дали може за малко да арестуват един от неговите пехотинци в Северозападнала България. Ахмед е преценил, че няма проблем, и готово. Така частната полиция отчита дейност и се прави на активна. На „великата” акция ѝ се слага красивото и сложно име МОИМ (множество оперативно издирвателни-мероприятия), а Глав-секът автоматически се превръща в честен и благодарен за оказаната му помощ управител на частна фирма.

Ако всичко това е истина, неизбежно възникват следващите въпросо-отговори: Съдът частен ли е? Прокуратурата и тя ли е частна? И те ли благодарят за оказаната подкрепа на „държавата” и лично на Негова Нечестивост Премиера?

 

Ивайло Зартов,

20 юни 2016 г.

2 коментара »

 • Григор Лилов said:

  Това е България!
  УБИТИЯТ ПРЕСТЪПНИК вчера в “Красна поляна” – НЕУЯЗВИМ ЗА ОРГАНИТЕ И ТЕМИДА!
  **** Бил е под домашен арест след маса въоръжени обири и участие в няколко престрелки???!!!! *** Заподозрян е и в поръчкови разстрели
  Кой е Христо Георгиев – застреляният днес в Разсадника в столицата след преследване и престрелка посред бял ден при обира на заложната къща в “Надежда”?
  Бившият полицаят е имал 9-годишен меверейски стаж. Разследван за връзки с мафията и подава рапорт за напускане.
  **** задържан юли 2010 при акция “Златарите” след поредица въоръжени обири на златарски ателие. В жилището му открити златни накити, черни маски, полицейски радиостанции и т.н. И ОСВОБОДЕН
  **** заподозрян за редица обири през следващите години, вкл. на банка и поща
  **** на 1 октомври 2013 г. прави с брат си въоръжен обир на “Асетбанк” във Враца.
  ****през ноември същата година е в престрелка с полицията в София в квартал Света Троица, но успява да избяга с откраднат черен “Рейнж Ровър”
  **** арестуван през ноември 2013 в Чепинци след престрелка. Бил с два пистолета. ОСВОБОДЕН.
  **** заподозрян за редица банкови обири през 2014 г., вкл. на клон на ПИБ.
  **** задържан отново на 7 май 2015 непосредствено преди началото на въоръжен грабеж на поща в квартал “Люлин” в столицата. В открадната кола, въоръжен с пистолет със заличени номера, със съответните атрибути, вкл. радиостанции и черни маски.
  **** след задържането му е установено участието в ограбване на редица магазини, вкл. и такъв от верига мобилен оператор у нас (над 60 000 лв.) През март т.г. ОСВОБОДЕН под домашен арест.
  **** 28 юни 2016 – участие във въоръжен грабеж и престрелка и най-сетне убит.
  Във всяка що-годе работеща държава този мафиот щеше да е в затвора, докато го осъдят за престъпленията му. Щеше и да е осъден отдавна за по-дребните си прегрешения – например за незаконно притежаване на оръжия, и то със заличени номера, за откраднати коли и т.н.
  В нито една нормална държава престъпник като него нямаше да е на свобода дори за една-единствена минута – особено след въоръжените обири на златарските ателиета. Да не говорим за случилото се в “Асетбанк” във Враца. (само по това престъпление го съдят – делото беше прекратено, после насрочено отново и т.н.).
  Въпросът, на който държавните органи няма да отговорят е какви обвинения по всички тези престъпления досега е повдигала прокуратурата срещу него, как и с какви мотиви различните съдилища са го пускали на свобода и т.н., и т.н.
  На сам човек не е по силите му да подкупи цяла държавна машина – дори и да е много богат, не му е по силите да упражни влияние в цялата система на Темида.
  Но е по силите на мафия, за която такива безскрупулни типове-убийци като Христо Георгиев са сред най-ценните им кадри (в интерес на разследванията спестявам някои данни за участието му в поръчкови разстрели).
  Днес България имаше късмет в поредната престрелка с този мафиот, разминала се по чудо без други жертви (над 60 изстрела)
  И не тя е скандалът на деня!
  Тя е, както се вижда, логичен резултат от две явления – бездействията и действията (неправомерни) на държавните органи у нас.
  И това е най-скандалното.

 • Лила said:

  Georgi Borisov Georgiev

  Разговор с бивш общински кмет.
  “Краде се от всичко, но най много се краде там където има ремонти и изкопно-насипни дейности- ремонт на сгради, пътища, укрепване на диги, свлачища, почистване и корекции на речни корита и най вече при водните цикли. При всеки проект , в който има изкопно-насипни дейности се краде до 70% от стойността на проекта. Схемите са изпипани до съвършенство. Няма нищо случайно, тръжни процедури, обществени поръчки, възложители, изпълнители, подизпълнители, контрол, надзор и тн. С времето схемите станаха изключително прости и ефикасни. Краде се по три начина, първо се завишават цените на материали, труд и управление на проекта още при изготвянето му. След това се краде като не се влагат необходимите материали и не се изпълняват всички дейности заложени в проекта , но се отчитат с фалшиви договори и фактури, накрая се краде от подизпълнителите , като не им се плаща цялата дължима сума , но те си траят, защото са изцяло зависими от “господарите” си. За проектите над един милион Цветанов определя лично фирмите, обикновено 30% се връщат от стойността на проекта към него чрез местният депутат или областен ръководител на ГЕРБ,който прибира 10% от тази сума. Още 10% от стойността на проекта е лично за кмета и 10% се калкулират за контролните и проверяващи органи по веригата. От тук нататък още 10-20% краде изпълнителя , или общо 60-70%. Това е класическият случай, особено при водните цикли в по малките общини. За големите общини и проектите за десетки милиони Цветанов не решава сам, там решенията се взимат на по високо ниво, но схемата е същата. Има и случаи когато се краде и 100% от някоя поръчка , например договор за охрана на градски парк, туристически обект, стадион и тн. Подписва се договор с определената фирма, охрана няма , но парите се плащат, почти недоказуемо е след време , че договора не е изпълняван, а обикновено хората дори и не знаят , че този обект има охрана. От тези схеми се плаща на общински съветници, местни прокурори , зам. кметове и други хора, за да осигуряват спокойното реализиране на другите проекти, нещо като местен фонд за сигурност, да държи мишките сити и послушни. Ако откажеш да влезеш в схемите започват сигналите и проверките. Тогава прокуратурата действа светкавично. Когато се съгласиш проверките се прекратяват също толкова бързо, или се образуват срещу неизвестен извършител, но вече си зависим и те контролират напълно.”
  Нещо неясно? Или нещо неизвестно? А някой осъден?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.