Home » Авторски страници, българи зад граница

Няма да ви го простим!

2016.06.07 Един коментар
Spread the love

b69103c80

Всеки път, когато трябва да тръгвам или да се връщам от България, сърцето ми се изпълва с ярост и тъга, заради това, че бяхме изгонени, прокудени от Родината си, да се скитаме и търсим себе си, и да търсим красотата и уюта на дома. Прокудени от едни изроди, най-гнусни хамелеони – същите, които преди 1989 г. се натискаха да вземат червени книжки, но поради некадърност не им ги даваха… Същите изроди след 1989 г. пък се натискаха да се докажат като първи антикомунисти и натовци, и бизнесмени, но поради некадърност – се провалиха навсякъде.

Същите, които се залепиха за Симеон С., за Бойко, за всеки на власт, но поради вродена и природна липса на каквито и да е качества съсипаха всичко, до което се докоснеха… Същите тия, които изгониха повечето кадърни и можещи българи, за да могат като прасета да грухтят на държавната трапеза и да превръщат Рая на Земята в пустиня… Проклети да сте, всички вие, които поради алчността си разделихте деца от родители и семейства, който превърнахте градовете в сметища, а селата в безлюдни старчески домове.

Колкото и да обикалям по света, се убеждавам, че когато бях дете и ми казваха, че природа като българската няма никъде по света, е било самата истина… Горите като тези на Стара Планина и Родопите няма да ги намерите в полуголите чукарести склонове на Скалистите планини; поля като тези около Стара Загора и Плевен няма да ги видите по безбрежната пустош на Канзас или Юта, морето на Созопол и Равда – тихо, топло и приветливо, е различно от бурните вълни, плискащи Калифорния.

Само хората са еднакви навсякъде по света – искат щастие и усмивки за децата си, искат да се радват на живота, и да бъдат с роднините на сватби и абитуриентски балове… Навсякъде е трудно, предимно поради разстоянията, но в България е трудно и поради простотията… Наложена със сила, алчност и арогантност от некадърни “политици”, но и от прекалено кадърни медийни тролове, които са окупирали всички медии и налагат чалга, простотия и разврат. Погледнете шоуто на Слави, предаванията на двамата опосуми или онези реалити като биг брадър и чалгарските “колела на истината”, и всякакви други предавания, в които двойкаджии, трудно говорещи български, налагат простотията и чалгата като Правила за поведение. Защо ли – ами те друго не могат. Не могат да създават – затова рушат.

Българското образование не беше съсипано от учителите, беше съсипано от “тв звездите”.

Българката икономика не беше съсипана от конкуренцията, беше съсипана от некадърниците, на които подариха предприятията.

Българската култура не беше съсипана от Европейските ценности, а от телевизионните примати.

Искате друга България, искате чисти улици и красиви градове, искате образовани деца и усмихнати баби и дядовци, искате да се върнете… Не, не са виновни само костов, сергея, бойко, доган или…. защитничката на правата на Човека (знаете #Кой беше Човекът) – др. кунева. Тези “политици” нямаше да съществуват, ако СЕМ и медиите бяха малко по-отговорни, а Президент (поне двама се смениха) и Парламент  – поне малко провеждаха някаква възпитателна политика чрез тези медии.

Тези, които гледате, и на които се кланяте пред телевизорите – те заедно с крадливите червено-синьо-лилави некадърници ни прогониха от Рoдината ни!

Няма да ви го простим!

 

Андрей Ненов

One Comment »

 • Сашко Александров said:

  Добре им го каза! Точно така е – провал и разруха.
  Но какво следва от това? Как ще ги прогоним тези плужеци? Как ще си върнем България? Те ни изтребват физически, налагат диктатура, всяват страх навсякъде и разделят, за да владеят. Купуват избори и ви лишават от право за глас с техен си закон. Това е клика, МАФИЯ, шепа безотговорни безумци с познати имена и различими лица. В тях е силата на властта, правосъдието и най-важното – зад тях е страшният задкулисен кукловод американските, израелските и турските спец. служби, Сорос фондации и “независимите неправителствени” организации, цялата военна машина на НАТО и Пентагона.
  Е, това, последното, трудно се произнася и прокламира, знаем защо.
  Остава само едно – да ги проклинаме и нищо друго. Или да чакаме някой от някъде да извърши чудото, но кой ще е тоя някой?
  Нервно ни стана, нали? Да, но на нас, дето все още живеем тук, ни е още по-нервно… И търсим “другите”, недотам интелигентни начини, да се отървем от всичко това, дето ни обезличи като народ и държава.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.