Home » Избрано, политика

Independent: Сандърс има шанс срещу Клинтън

2016.06.01 Няма коментари
Spread the love

Untitled2

Бившият държавен секретар Хилъри Клинтън може да загуби надпреварата за номинация на демократите след предстоящите предварителни избори в Калифорния на 7 юни, пише британският в. „Индипендънт“. Нейният основен конкурент сенатор Бърни Сандърс се насочва към щата с надеждата да натрупа повече гласове на делегати, след като в Калифорния през последните месеци е регистрирано значително увеличаване на регистрирани делегати.

За участие в предварителното гласуване са се записали нови 1,5 млн. души. Калифорнийския институт за изследвания на обществените политики предвижда близки резултати за Сандърс и Клинтън, като дори и малка победа би добавила допълнителни 250 или повече гласа към досега спечелените от Бърни Сандърс. В момента резултатите на двамата демократи са доста близки – Клинтън има 1769 класа срещу 1501 за Сандърс. Победата на сенатора от Върмонт изглежда още по-вероятна и заради драстичното увеличение на новорегистрирани гласоподаватели – увеличение с 218% в сравнение със същия период през 2012 г.

Досегашните първични избори в Демократическата показаха тенденцията Бърни Сандърс да се представя по-добре от предвиденото в предварителните проучвания и то най-вече благодарение на участието в гласуванията на новорегистрирани млади гласоподаватели. Ако Сандърс спечели Калифорния, може сериозно да постави под въпрос победата на Клинтън за кандидат на демократите и да си спечели на своя страна някои от т. нар. суперделегати, сред които има партийни лидери и избрани вече държавни представители, които имат право да подкрепят който кандидат поискат.

По думите на самия Сандърс, въпреки че Клинтън има „доста повече“ суперделегати на своя страна, „те няма да гласуват, докато не стъпят на подиума на конгреса на демократите“. Той посочи също, че неговата работа сега е да убеди тези делегати, че неговата кандидатура би могла да спечели срещу тази на Доналд Тръмп, който ще е най-вероятният избор на Републиканската партия. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.