Home » Авторски страници

Без свян ни от мъртвите, ни от живите

2016.06.19 Няма коментари
Spread the love
Снимка: OFFNews.bg

Снимка: OFFNews.bg

Общинското предприятие “Гробищни паркове”, което е под шапката на Столична община, трябва да бъде изринато от нищоправещи чиновници или закрито.

На централните гробища картината от години не се е променяла. И днес (бел.ред.: вчера, на Чешерова задушница) с отвращение гледах обраслите с бурени алеи, непочистени кошчета за отпадъци.

Намерих надгробната плоча на баща ми, изтръгната и нарочно подпряна на гроба. Казаха ми, че циганите го правят, а после дебнат там, където са кощунствали, за да искат пари за “поправка”. Искали по 40-50 лева. На гробището работеха само 2 чешми. Останалите бяха с откраднати кранчета. Тези нямат свян нито от мъртвите, нито от живите.

Снимка: Vsekiden.com

Снимка: Vsekiden.com

Докато чаках да си измия ръцете, хората от опашката пред чешмата негодуваха от това, че никой не упражнява контрол, няма охрана и няма наказани.

На общинарите обаче не им пука. Те получават заплати и са оставили тези примитиви да върлуват там, да рушат и да изнудват.

Снимка: Дарик нюз

Снимка: Дарик нюз

След това се качих в миризлив автобус 79 и като нормална европейка перфорирах билет, независимо от новата цена от 1.60 лв.

Вътре смърдеше, нямаше климатик, а нещастният шофьор си беше преметнал хавлиена кърпа през врата, за да попива потта и караше с отворена предна врата, за да не се издушат пътниците.

Това удоволствие обаче го заплащаме вече по-скъпо. Може би сгреших, че си купих билет. Трябваше да поискам от Столична община неустойка за причинени неудобства, а не да й давам пари.

Общинарите не са за оставка, за затвор са!

 

Лидия Делирадева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.