Home » българи зад граница, Избрано, политика

Валери Симеонов към българите в чужбина: Не ни се мотайте в краката

2016.05.03 Един коментар
Spread the love
Валери Симеонов. Снимка: Анелия Николова, в. "Дневник"

Валери Симеонов. Снимка: Анелия Николова, в. „Дневник“

„Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.“

Това се казва в писмо, изпратено от лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов до българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс, съобщи телевизия Би Ай Ти. Пред телевизията депутатът потвърди за писмото, но каза, че става дума за „лични отношения“ и не желае да коментира повече.

Ето и пълният текст на писмото, разпространен от телевизията (правописът е запазен):

„Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?
Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме „по-демократични“,“по различни“и „по-екзотични“ за да ни забележат медиите?
Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?
Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.
Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.
И накрая – използването на деца за политически цели е забранено!
В.Симеонов“

С промените в Изборния кодекс рязко се ограничиха възможностите за гласуване на българите в чужбина, което доведе до протести в редица градове в Европа и САЩ. Засегнатите българи призоваха президента Росен Плевнелиев да наложи вето. Държавният глава каза вчера, че все още не е решил дали да пусне закона, но неговият секретар намекна миналата седмица, че най-вероятно той ще върне точно текстовете, засягащи гласуването в чужбина. /“Сега“/

.

 

One Comment »

 • Възрожденеца said:

  Посланик Хосе Тапия: 300 000 българи са интегрирани в Испания7|4093|05.05.2016
  Посланик Хосе Тапия: 300 000 българи са интегрирани в ИспанияХосе Луис Тапия
  Всяка година 70 млн. души посещават Испания. 300 000 българи са избрали да живеят в четвъртата по големина държава в Европа. Това сподели ексклузивно за телевизия ON AIR посланикът на Испания у нас н.пр. Хосе Луис Тапия.

  Испания е доста добре позната като страна, но се свързва с определени стереотипи, посочи н.пр. Хосе Луис Тапия. По думите му това е една голяма, забележителна и отворена страна, и точно заради това има специална философия и поглед към живота.

  „Всяка година 70 милиона души не могат да допускат една и съща грешка. И това са хората, които идват да ни видят в Испания. И разбира се това са хора, които идват да видят нашето културно наследство, нашата култура, гастрономията, виното, зехтина. Не, това не са хора, които могат да грешат. Това е една страна, която има забележителна литература, живопис, музика. Испания носи и представлява едно голямо богатство. Но разбира се много често хората вярват в такива стереотипи. Искам да ви уверя, че Испания има много повече от тях“, отбеляза н.пр. Хосе Луис Тапия.

  По думите му през 2015 г. испански фирми са подписали договори за 30 млрд. евро – „и можете да го сравните, за да имате все пак представа за обема на цифрите, че БВП на България е 42 млрд. евро“.

  „В този смисъл Испания има голямо богатство и то обхваща много сектори. Точно заради това има много испански фирми, които са световни лидери в инфраструктурата, във всички видове транспорт. И освен това три от всеки пет полета, които тръгват по света, се управляват от специални системи, които са създадени и конструирани от една испанска фирма. Освен това ние управляваме възобновяемите енергийни източници, междувпрочем първата фирма, която управлява вятърната енергия е създадена от испанска фирма“, добави н.пр. Хосе Луис Тапия.

  Н.пр. Хосе Луис Тапия потвърди, че Испания е марка – „да, точно марката Испания е нещото, което ни отдалечава от тези стереотипи, свързани по-скоро с тази наша фолклорна част, която също има своята стойност“.

  Фламенкото например е едно огромно световно богатство, заяви посланикът на Испания у нас. По думите му то е привлякло вниманието, популярно е и обичано от хора от най-различни социални слоеве. „Фламенкото също представлява едно културно наше наследство и богатство. И нека пак да кажа, че испанците сме хора, които обичаме другите, затова хора от цял свят идват при нас. И още един пример. Защо 300 000 българи са в Испания? Защото обичат страната, защото са се интегрирали в нея!“
  Наркая, ето как се „интепгрират“доброволно „нашите сънародници“не само в Испания а също така и по целия свят!
  Затова „мили“ икономически мигранти „НЕ НИ СЕ МОТАЙТЕ В КРАКАТА ни“и приятно „интергриране“ или по точно претопяване в държавите който сте избрали и оставете достойните българи да подобрят жалостното положение в България!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.