Home » българи зад граница, Избрано

667 деца от 5 държави на Великденския фестивал в Босилеград

2016.05.03 Няма коментари
Spread the love

Елица Иванова, БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Босилеград, 2.05.2016 г. Шестотин шейсет и седем деца от пет държави участваха в 23-тото издание на Международния Великденски фестивал в Босилеград, Западните покрайнини. Фестивалът завърши днес (вчера – б.р.) с обявяване на победителите в различните категории и награждаването им.

Босилеградският фестивал започна още преди Великден, на 28 март и продължи до днес (2 май – б.р.). В голямото Великденско надчукване се съревноваваха деца от Гърция, България, Молдова, Сърбия и Македония. Победител в категорията най-здраво яйце стана 9-годишният Никола Захариев от Босилеград. За да докаже, че яйцето му е истинско и не е допълнително заздравявано, той го счупи и изяде пред всички участници във фестивала. Наградени бяха и деца, съревновавали се в категориите за най-оригинално и за най-добре боядисано яйце. Наградите получиха Георги Стоименов от Самоков и Неделина Томова от Раднево.

Десетки участници получиха велосипеди, телевизори, таблети, спортни и ученически пособия, а Великденския фестивал се превърна в празник за малкото градче зад сръбската граница. От миналата година Босилеградският фестивал, който е единствен по рода си, влезе и в семейството на европейските фестивали.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.