Home » Авторски страници

Дарителска кампания „Великден за всеки“

2016.04.14 Няма коментари
Spread the love

На 3 април 2016 г. официално стартира Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Р. България. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

11

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български червен кръст (БЧК).

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Партньори на кампанията „Великден за всеки“ са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Националното сдружение на общините, „Български пощи“, неправителствени и работодателските организации.

Инициативата “Великден за всеки” бе подкрепа от вицепрезидента на Р. България Маргарита Попова.

Лица на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ са Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.

На сайта на омбудсмана www.ombudsman.bg са имената на координаторите ни в цялата страна, както и цялата информация за кампанията.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.