Home » Авторски страници

Ни-ни и Пролетта

2016.04.13 Няма коментари
Spread the love
Една от многобройните публикации блога на Николай Колев - Босия за корупцията при издаването на шофьорски книжни в България

Една от многобройните публикации блога на Николай Колев – Босия за корупцията при издаването на шофьорски книжни в България

Пролетта на 2016 г. пристигна с ТИР. Шофьорът се оказа с купена книжка, без изобщо да е карал курсове. И понеже гузен негонен бяга, взе, та набеди пролетта, че се е промъкнала в камиона му тайно, като мигрант от Близкия Изток.

Ситуацията е, меко казано конфузна. Всеки друг народ би изпаднал в крайна чуденка, но ние – гордите абсурдистанци сме спокойни. Имаме си специалист по всичко, който решава с лекота всякакви тегавини. Ето го бащицата, носителят на черен кожен балтон, великият обещавач на справедливост и незабравим строител на магистрали тип „морски вълни“, другарят Бойко Борисов. Изтъпанчва се той и веднага взима правилните решения. Пролетта я затваря в центъра за бежанци в Бусманци до изясняване на самоличността й. Тираджията с фалшивата шофьорска книжка става защитен свидетел и получава две бири почерпка, а продавачът на смърт, тоест на измислени шофьорски документи, е арестуван лично. При това Боко-Боко се тупа в юначните цици, че ще арестува всеки, когото трябва, без да го е грижа кой от коя партия е. Това изявление го прави заради Цветелин Цветанов – шефът на ДАИ, отговорникът по продажби на смърт към Министерството на транспорта, който е от Боковата шайка ГЕРБ.

Всъщност е все тая от коя банда крадци ще е поредният бушон. В роден Абсурдистан партиите само привидно се боричкат помежду си, докато изпълняват общите си цели – да ограбват балъците, които им се връзват на лъжите. Плевенчанинът Цветелин Цветанов е пряко подчинен на министъра на транспорта от Плевен Ивайло Московски, обаче той се кълне, че нищичко не бил знаел за многогодишните далавери. От телевизиите бил научил, гόркият. Много е честно това Московското момче. От него по-честна е само лелята от Плевен Цецка Цачева, която пък ни се води главен надзирател на дупетатите. И тя нищо не знаела, и тя милата за пръв път чула от телевизиите. Цачева и Московски са чисти като момини сълзи. Ни далавери помирисвали, ни лук яли. Ни, ни. Затова Боко-Боко не ги арестува, не заради нещо друго. Те просто не влизат в категорията „всеки“.

Тъкмо щях да се върна към пролетта и някакви досадници писнаха, че не било вярно.

– Кое бре, кое не е вярно? – попитах ги аз и съжалих на мига. Затрупаха ме с документи и публикации по темата с шофьорските книжки. Тонове писма от Николай Колев-Босия до Цачева, Московски, Цацаров, Борисов… От години Босия пише срещу престъпниците до престъпниците. Протестира, хвърля домати по дупетатите, 14 пъти е арестуван заради протестите си… И сега е супер странно, че Московски и Цачева не били знаели. Надникнах в блога на Босия и ахнах. Оказа се истина. Няма как да не са знаели ортаците от Плевен какво се случва в Министерството на транспорта. И министърът, и шефката на Парламента, и Главният прокурор Цацаров, и Бойко Борисов, и дупетатите… Всички са били наясно.

Ееей, развалиха ми настроението. Ами то сега какво излиза? Какви са вариантите? След като всички са в кюпа, значи всички заедно са крали, така ли? Има ли друг вариант? Хмм, ами ако мултиплицираме резултатите? Колко са министерствата, държавните агенции и комисии? Навсякъде и всички крадат, като спазват техниката за безопасност – да се отчитат по-нагоре, за да се правят баш големците на незнаещи, не чули, не видели…, накратко на “Ни, ни”.

Хубава, стройна и добре смазана схема за собствено разбогатяване на гърба на данъкоплатците. Схемата работи при всички правителства през последните 26 години. Поголовно, повсеместно оплюскване на баницата. Ама кой е лудият? Този, който яде, или този, който му разрешава да яде? Че Боко и компания няма сами да се самоарестуват е ясно.

Добре де. Но какво ще стане, ако следващия път Николай Колев-Босия не е сам пред Народното събрание? Какво ще стане, ако до него, заедно с него има още 100, 200, 300… човека и всички хвърлят домати по паразитите? Я си представете залп от 300 домата по всеки изедник!!! Яко, нали? Ами ако ръцете са хиляди? Какво ще стане? Ще ни арестуват всичките ли? Надали, а и дори да е така, нали пак ще се върнем. Босият го е правил 14 пъти и не се е уплашил. Сигурен съм, убеден съм – 300 човека не се спират толкова лесно. Дори еничарите в униформи ще се замислят на чия страна са. А пък на тези, които ядат баницата, направо ще им приседне. Оставям ви на вашето въображение, а аз отивам да освободя Пролетта, че ми е мъчно за нея.

.

Ивайло Зартов,

7 април 2016 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.