Home » Авторски страници, българи зад граница

Нов протест на българи в Лондон срещу промените в Изборния кодекс

2016.04.30 6 коментари
Spread the love

Днес, 30 април 2016 г., от 16 до 20 ч. местно време, ще има нов протест в Лондон срещу ограничаването на избирателните права на българите зад граница. Протестът е организиран от „Българи в Лондон. Гражданско движение за по-добра България“. Той ще се проведе пред Българското посолство в британската столица, 86-188 Queen’s Gate.

13051575_10209322682369262_5227833515616909348_n

Повече информация за протеста – във фейсбук групата „Пазим си места на опашката за изборите! #ИскамДаГласувам“.

13091973_10154207658903413_936015333897881198_n

 

6 Comments »

 • Мариана (author) said:

  „И българи във Франция последваха примера на други наши сънародници, пръснати по света, които през изминалата седмица изразиха недоволството си от новите промени Изборния кодекс. Група нашенци организира протест в Париж относно законопромените в Изборния кодекс пред българското посолство във френската столица. Те изразиха несъгласието си като размахаха ръчнонаправени плакати с надписи: „Je suis българин”, „Върнете ми свободата да гласувам!”, „Обичам България, а вие властта!”.“

  http://bgnes.com/bylgari-v-chuzhbina/spodeleno/4427442/

 • Наум Христов said:

  Да, и Местан надига глас тук в България да ви „защитава правата“ на гласуване и по този начин той ще си осигури и гарантира над два милиона избиратели от съседна Турция, за да може да влезе в коалиция с някое пост-комунистическо правителство, като БСП, СДС, Пеформаторския Блок или АТАКА, за което е възможно и мигрантите напуснали доброволно България да гласуват за тех, и старата история от преходния период да се повтори наново с фатални за България последици.
  Разберете хора! ние моженм и баз вашите няколко хиляди гласа, чрез тези нови законодателства, Патриотичния Фронт има за цел да ограничи турските вотове и по този начин да отастрани завинаги назаконите анти-български и про-турски партии, който се роят като паразити в нашата мила родина България.
  Искам да повторя, че вашия вот е незначителен, вие можете да нанесете неизлечими последици за съдбините на нашата мила родина. Ако вие истински обичате нашата мила родина България, незабавно върнете се при нея, тя има нужда от патриоти българи, само по този начин вашия вот ше бъде оправдан и пълноценен!
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЯКИ!

 • От една българка-фрог нюз said:

  От много години живея в чужбина. Независимо от това, непрекъснато следя всичко, което става в България. Мисля, че промените в Изборния кодекс са правилни, в никакъв случай те не нарушават нашите права. Всеки, който желае, може да отиде да гласува, независимо от това, къде се намира. Би трябвало ние, които живеем в чужбина, да имаме право на глас за изборите за Президент и Евродепутати. Според мен, само тези българи, които живеят постоянно в България имат право да гласуват за парламентарни избори. Колкото и да сме свързани с България, ние нямаме право да решаваме съдбата на тези, които са останали там и да влияем с нашия глас на тяхния вот. А всички онези, които протестират и искат да се чуе гласа им, да се върнат в България и да направят така, че младите българи да не заминават в чужбина.

 • Мариана (author) said:

  Драги г-н Христов, не се правете на повече от един човек, нито на „една българка“, когато пишете своите коментари. Вече написахте мнението си, няма нужда да го повтаряте, и то подписвайки се по различен начин. В България има и хора, които получават пари, за да пишат подходящи за едни или други партии или управници коментари. Надявам се да не сте от тях. Ако не сте, престанете да се упражнявате в пишман патриотизъм.

 • От една българка-фрог нюз said:

  Госпожа(?) Мариана, (каква Мариана сте ,Господ знае!) ясно изразихте същтностаси, с това което пишете разбрах сте член или симпатизант на някоя МУЛТИ_КУЛТИ групичка, която се стреми яростно да съсипе не само милата ни родина България но и цялата многовековна Европейска цивилизация, уверявам ви, никога няма да успеете!

  P.S.
  Коментара „От една българка“ е взет от списание FROG NEWS-BG от 1 Май 16, Нарочно качих коментара са да ви покажа че има добросъвестни миганти, който расъждават правилно по въпросите отнасящисе за оцеляването на нашата мила подина БЪЛГАРИЯ!

 • Мариана (author) said:

  Казвам се Мариана Христова, г-н Христов. И живея в България. Не съм симпатизант на никоя мулти-култи групичка. Що се отнася до това, че сте цитирал коментар от сайта Фрог нюз, можехте да си напишете името, така че да се вижда, че сте го цитирал вие. А вие дори и последния си коментар сте го подписал „от една българка“.

  Не знам дали разбирате, г-н Христов, че с елементарни решения и патриотарство не може да защити нито Родината, нито европейската цивилизация. И сложни задачи като тази с гласуването на българските граждани в чужбина не могат да се решат по прост и глупав начин. Но моля, не се правете все пак повече на патриот, защото ако наистина обичахте родината и народа си, щяхте да обичате поне малко и своите сънародници зад граница.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.