Home » Авторски страници, българи зад граница

Зорана Михайлович: Кметът на Босилеград прави от града гето

2016.04.08 Няма коментари
Spread the love

«Владимир Захариев прави от Босилеград гето» – това заяви днес в Босилеград вицепремиерът на Р. Сърбия

Босилеград 08.04. (2)

По повод парламентарните и местни избори, които ще се проведат на 24 април т.г., днес в Босилеград дойде вицепремиерът, министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Р. Сърбия, както и зам.-председател на управляващата Сръбска прогресивна партия, г-жа Зорана Михайлович.

Кметът на Босилеград Владимир Захариев с група негови привърженици блокира пътя на влизането в града при бензиностанцията и спря кортежа на вицепремиера с плакати. След кратката разправия Зорана Михайлович каза на кмета, че може да лежи на пътя, да прави циркове и да закрива фабрики, но това няма да донесе нови работни места на Босилеград. И, че не бива да превръща града в гето. Както и, че не бива да се нарушават отношенията между България и Сърбия.

Материал на РТС за посещението на Зорана Михайлович в Босилеград може да се види тук.

Материал на РТС за посещението на Зорана Михайлович в Босилеград може да се види тук.

Пред офиса на местната организация на Сръбската прогресивна партия в Босилеград, чийто лидер е Невенка Костадинова, г-жа Михайлович бе посрещната от около 500 души. Вътре в офиса на вицепремиерката бе показана видео презентация за катастрофалното за Босилеград 15-годишно управление на кмета Владимир Захариев и негови скандални изявления. След това вицепремиерката се обърна към събралото се множество и призова гражданите да не се страхуват от Захариев и неговите хора, и да го свалят от властта на местните избори на 24 април.

Босилеград 08.04. (3)

„Тука също трябва да се живее по-добре, но това не е възможно, докато Захариев е на власт. Преди в Босилеград имаше 20 000 души, а сега са само 7 500. Нима това е заради Вучич или заради ония, които 15 години владеят Босилеград?“ – изтъкна г-жа Михайлович и добави, че външните инвеститори ще идват в Босилеград, ако властта е добра, а не да не се позволява на хората да влезнат в Босилеград, както се е случило днес на нея. Според нейните думи, в Босилеград още през април ще бъдат открити 250 нови работни места, а след това и още 100.

Домакинът Невенка Костадинова, председател на местната структура на Сръбската прогресивна партия, каза, че след повече от 10 години в Босилеград идва висок представител на правителството. „Градът е останал без стопанство, работни места и млади хора, а Захариев доведе Босилеград дотам, че е истинска привилегия да си социален случай, за да ги използва като гласоподавателна машина“ – каза още тя.

След обръщението си към гражданите, г-жа Михайлович посети едно от успешните частни предприятия в Босилеград „Анитекс“. След което преустанови програмата си и напусна Босилеград, за да избегне неприятни срещи с привържениците на кмета Захариев, за които имаше съмнения, че готвят провокации и инциденти.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.