Home » Авторски страници, българи зад граница

Изложба „Царибродски периодичен печат – 1889-1919“

2016.03.18 Няма коментари
Spread the love

Poster_Exhibition

На 25 март т.г. в Цариброд/Димитровград, Р. Сърбия, ще се открие фотоизложба и представяне на проект „Царибродски периодичен печат – 1889-1919“. Изложбата е организирана от фамилията Гоцеви от Цариброд, Виртуален музей Цариброд и Родно сдружение „Цариброд“, с финансовата подкрепа на Национален съвет на българското национално малцинство в Сърбия. По време на събитието ще бъде представен и дигитален архив “Стари Цариброд”.

Откриването на изложбата ще започне от 19:00 ч – местно време, 20:00 ч – българско, 25-ти март, петък, в галерия „Методи Мето Петров“ в  Димитровград. Входът е свободен.

ц

“Царибродски периодичен печат 1889-1919” има за цел да представи пред широката общественост периодичната преса, която е излизала в Цариброд от 1889-та до 1919-та година, чрез безплатен и неограничен достъп в дигиталния архив – вж. тук.

Проект с такъв мащаб и значение за т.нар. Западни Покрайнини се осъществява за първи път. Той дава възможност, както за по-комплексно изучаване на обществено-политическото миналото на града, така и за развитието на българската журналистика от края на XIX и началото на XX век.

broshura_Exhibition_Caribrod

Мария Гоцева,

създател на проекта

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.