Home » Е-Списание

Заради стрелбата край Капитолия бе отменено търкалянето на великденски яйца

2016.03.29 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Полицай от охраната на Капитолия бе прострелян вчера в туристическия център на Конгреса. Нападателят е задържан и в момента е в болница, понеже също е бил ранен. Полицаят не е пострадал сериозно. Според полицията не е имало втори стрелец. Една жена е била леко ранена от шрапнел, но състоянието й е стабилно.

Капитолият и Белият дом бяха блокирани заради стрелбата от силите на реда за няколко часа, а после е взето решение достъп до сградите днес да имат само служителите в тях и туристи да не бъдат допускани.

Конгресът в момента е във Великденска ваканция, но някои чиновници и сенатори са били в сградата по време на инцидента.

По правило туристите, които искат да посетят Капитолия, сградите на Сената и на Белия дом, задължително преминават проверка през метален детектор. Телевизия ABС съобщи, че полицията в Ню Йорк проверява подозрителен предмет, намерен на площад “Таймс скуеър”. Достъпът до площада е ограничен.

Белият дом е отменил началото на традиционното за днес търкаляне на великденски яйца по моравата. Поканените на събитието деца са били настанени на сигурно място.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.