Home » Авторски страници, българи зад граница

Изкуствени цветя с черни ленти пред паметника на Левски в Босилеград

2016.03.04 Няма коментари
Spread the love

Демократичният съюз на българите, Главен съвет Босилеград, изпрати днес съобщение до медиите, в което се казва: Община Босилеград и Националния съвет на българите в Сърбия, по повод Националния празник 3-ти март, положиха пред паметника на Левски в Босилеград изкуствени пластмасови венци с черни ленти, за които е обичайно да се слагат на гробове при погребения. И двете институции се представляват от Владимир Захариев”. Следва целият текст на съобщението, подписано от Драголюб Иванчов.

Изкуствени цветя

Община Босилеград и Националния съвет на българите в Сърбия, по повод Националния празник 3-ти март, положиха пред паметника на Левски в Босилеград изкуствени пластмасови венци с черни ленти, за които е обичайно да се слагат на гробове при погребения. И двете институции се представляват от Владимир Захариев.

Имайки предвид, че Владимир Захариев като политик принадлежи към консервативният великосръбски национализъм, който е оставил опустошителни следи в Западните български покрайнини и Македония, Демократичния съюз на българите счита, че полагането на пластмасови венци с черна лента пред паметника на Левски в Босилеград по повод 3-ти март е не само недопустим и оскърбителен гаф, но и провокативно политическо послание – че националният идеал за освобождение и духовно обединение на българската нация завинаги е мъртъв.

Демократичния на българите остро осъжда и се разграничава от постъпката на Владимир Захариев, която ни излага пред нашите сънародници в България и по света. Ние смятаме, че Владимир Захариев с цялостното си политическо поведение, както и с последния гаф от 3-ти март, обслужва вражеската и антибългарска политика, която съсипа Босилеград. С подобни антибългарски действия той явно се опитва да спечели доверие сред сръбските националистически среди и амнистия за многобройните престъпления и нарушения на закона за приватизация на бензиностанцията и шивашкия цех „КОБОС“, нанасяйки непоправима вреда на гражданите на Босилеград, които разчитат с помощта и подкрепата на България в областта на инвестициите, здравеопазването, образованието, културата и спорта.

 

Председател на ДСБ
Драголюб Иванчов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.