Home » Авторски страници, българи зад граница

Първомартенска работилница за малките Азбукарчета в Лондон

2016.02.23 Няма коментари

DSC08456

На 21 февруари три поколения сръчни ръце се потрудиха да спазят бяло-червената българска традиция, като изработиха с желание и много настроение прекрасни мартенички. Ентусиазмът тази година бе още по-голям, защото всички тези мартенички ще бъдат разпродадени с благотворителна цел, а средствата ще отидат отново за малките ни приятели от Карин дом в град Варна. За тях с много любов проведохме ежегодната ни Коледна акция за набиране на средства, а сега – заедно с Българския Лондонски хор, ръководен от нашата изключителна кака Деси (Десислава Стефанова), преподавател по народно пеене в нашето училище, продължаваме тази акция, за да дарим още повече усмивки и надежда на децата от Карин дом.

DSC08472

По време на самата работилница нашите малки Азбукарчета, които са само на 4, 5 и 6 години, създадоха чудесно настроение с веселите си песни – пригласяше ни и хорът на родителите, показаха знания за първомартенската традиция, работиха с усмивка и много се трудиха. Накрая подредихме изложба, за да се насладим на творенията си, после съвсем заслужено се почерпихме с погача и мед.

DSC08477

Мартеничките ще бъдат разпродавани на концерта на Българския Лондонски хор, на 27 февруари, от 16.00 и от 19.30 часа, ST LUKE’S CHURCH, SUDNEY STREET, CHELSEA, LONDON, SW3 6NH.

DSC08480

Благодарим на всички участници – родители и гости, които се включиха с желание и сътвориха истинско вълшебство от бяла и червена прежда! Баба Марта, която очакваме с нетърпение, ще ни завари подготвени 🙂

 

Невяна Анастасова,

преподавател в Българското училище към Посолството в Лондон

DSC08482

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.