Home » Избрано, политика

Местан ще прави партия ДОСТ

2016.02.09 Няма коментари
Spread the love

„Създавам нова партия не като отговор на нападките срещу мен и моите колеги, в България има нужда от либерален политически субект. Демократи за отговорност, свобода, толерантност – ДОСТ, е името на формацията”, обяви Лютви Местан по Нова телевизия. Той поясни, че “дост” е “приятел” на турски език.

Местан каза, че вече 40 дни обикаля страната и регистрира критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС.

„Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка”, посочи бившият председател на ДПС и бъдещ лидерн на ДОСТ.

„Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан, който бе изключен от ДПС преди Нова година и в момента е независим депутат. Той коментира, че атаките срещу него са стигнали дъното: „Не пощадиха нито мен, нито децата ми”.

Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата, каза още Местан.

Източник: в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.