Home » Авторски страници

Горкият Стефан Стамболов

2016.02.16 Един коментар
Spread the love
Стоян Денчев и Димитър Иванов. На малките снимки долу са някои носители на ордена "Стефан Стамболов", между които е кметът на Бургас

Стоян Денчев и Димитър Иванов. На малките снимки долу са някои носители на ордена “Стефан Стамболов”, между които е и Доган, и кметът на Бургас

Еееййй… хорааа…! Живеем в дни велики, в юнашко време сме родени. Ордени, герои, награждаваници, наздравици… Както е тръгнало, животът ни ще се превърне в един безкраен празник.

Чухте ли последното хитово изпълнение? Не, не става въпрос за връчване на най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“. Той отдавна загуби блясъка си. Смешниците, назначени да се правят на БГ президенти, го раздаваха за щяло и нещяло на когото им скимне и това предизвика пръкването на нов, по-сериозен орден – „Стефан Стамболов“. Институцията, която го връчва, е къде-къде по-тежкарска от българското президентство.

Това е митологизираният ченгесарско-библиотекарски кръг, сочен като истинският владетел на държавата. За пред балъците табелката е повече от скромна – „УБИТ“ (Университет по библиотекарство и информационни технологии*). Шефове и преподаватели в уникалното учебно заведение са бивши и настоящи ченгета, ама не какви да е, а са все от сой. Стоян Денчев, Димитър Иванов-Гестапото и Светлана Шаренкова са представителите на Държавна сигурност (ДС). Известни са и като „мултаци“ – Гестапото, освен че е бил последният началник на 6-ти отдел, тоест на доносниците, е заемал и вицепрезидентското кресло в „Мултигруп“. Той е наместил своята агентка и приятелка Светлана на възлова позиция в Съветско Руско-Българските взаимоотношения. Къде-какво-що има да става, като подухне вятър откъм Кремъл, и руският посланик в София звъни на другарката Шаренкова. „УБИТ“ е подозиран в бащинството на ДПС и Ахмед Доган, и в отглеждането на бодрата смяна свои колеги. Никак не е случайно, че всички бивши ръководители на ДАНС (Държавна агенция национална сигурност) са назначени като преподаватели или пък получават научните си степени в „УБИТ“.

Забелязахте ли рафинираната гавра? Орденът е на името на Стефан Стамболов – държавникът, който твърдо е защитавал българските интереси и се е опълчил на руските имперски амбиции. Доста извратено е точно тази Шайка от кремълски подлоги да връчва подобно отличие, нали? Горе-долу същото щеше да е, ако прозападни лизачи награждават някого с орден „Георги Димитров“. Както и да е, и едните, и другите са национални предатели – факт.
Кого обаче са ощастливили с високата перверзия УБИТаците? Ахмед Доган разбира се, и в това няма никаква изненада. Родителите са решили да зарадват отрочето си с дрънкулка. Но освен видния хидролог, с орден „Стефан Стамболов“ е удостоен и кметът на град Бургас Димитър Николов?!? А сега де! Това пък защо?

С какво е известен този орденоносец? Учил е в Москва, бил е шеф на сладката фабрика „Победа“ в Бургас. През 2007 г. става кмет от ГЕРБ. В предизборната си кампания хвърля обещания за възмездие – щял да разследва предходния кмет от БСП Йоан Костадинов за кражби и злоупотреби в общината. След изборите обещанията са рязко забравени. От 2007 до 2015 г. се издига в структурите на ГЕРБ и е сочен за пример – отличник. Сивият кардинал на гр. Бургас, главният касиер на Йоан и пръв негов приятел Тонко Фотев е пръв приятел и на Митко Николов. Фотев също е учил в Москва, бивш милиционер е и от 2005 г. е почетен консул на Русия в гр. Бургас. Близостта между Гестапото и Йоан е публична тайна. Явно крепката дружба се разпростира и по линията Фотев – Николов. „Необяснимо“ е защо кметът на Бургас Димитър Николов редовно посещава официалните сбирки и купони на почетния консул Фотев. Нима гербаджията, гордостта на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, не знае, че от януари 2012 г. Тонко Фотев е доказан блудник, със съдебно решение, което не подлежи на обжалване и/или протест? Няма как да не знае, нали? Точно, както със сигурност е известно и на местната ТВ СКАТ, и на сайта Биволъ, където иначе са големи борци за справедливост.

Всички в Бургас знаят за блудника Т. Фотев, но нещо им пречи да го посочат с пръст. Какво ли кара иначе тъй будните съвести, така дълбоко да спят? Дали причината не е същата, поради която „УБИТ“ награди другаря Димитър Николов едновременно с другаря Ахмед Доган? И за какви заслуги са тези почести? Нишката не била нишка, нито пък тънка, нито пък червена. Тук очевадно става въпрос за дебели яки вериги, които сплотяват уж немислимото.

Да живее Свободна България! Смях… Горкият Стефан Стамболов.

 

Ивайло Зартов,

14 февруари 2016 г.

—————————————————————————————————————————————

* Понеже абревиатурата на този университет наистина е УБИТ, официално го изписват УниБИТ.

.

One Comment »

  • Ива said:

    Това “УБИТ” с наградата “Стефан Стамболов” е пълна гавра с паметта на големият българин,българофил Стамболов,убит зверски точно от платените “русофили” не,а рублофили в България.Е,има Господ!УБИТ-аците сами си се кръщават на това което са.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.